• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goed nieuws voor Planckaert en V.d.Schueren: rijtest vervangt leeftijdsgrens

  Walter Planckaert

  Walter Planckaert mag achter het stuur blijven zitten, als hij zijn attest behaalt.

  Walter Planckaert en Hilaire Van der Schueren mogen ook na hun 70e nog achter het stuur zitten van de volgauto. De wielerbond stapt af van de leeftijdsgrens en voert rijtesten in.

  Walter Planckaert en Hilaire Van der Schueren trokken een week geleden aan de alarmbel. Ze worden volgend jaar 70 en dat zou beteken dat ze volgens het bondsreglement niet meer achter het stuur mogen zitten tijdens de koers.

   

  De ploegleiders van respectievelijk Sport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert vinden dat ze wél nog in staat zijn de koers te volgen vanachter het stuur en vinden het huidige reglement discriminerend. De Raad van Bestuur van de KBWB volgt hen daarin.

   

  "De leeftijdsgrens wordt vervangen door de invoering van een attest van rijgeschiktheid", laat de wielerbond weten. "Zo worden opnieuw extra maatregelen genomen om het gemotoriseerde verkeer in de wielerkaravaan in goeie en veilige banen te leiden."

   

  De regel gaat in vanaf 1 januari en geldt voor alle ploegleiders van UCI-teams en clubploegen. "Ook voor zij die voor het eerst een vergunning aanvragen."