• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bosnische voetbalbond: "Gedrag van Vranjes is onaanvaardbaar"

  Ognjen Vranjes

  "Het gedrag van Vranjes naast het veld is onaanvaardbaar."

  De Bosnische voetbalbond heeft zich met een statement op haar website gedistantieerd van het opruiende en provocerende gedrag van Anderlecht-speler Ognjen Vranjes.

  De voetbalcarrière van Ognjen Vranjes dreigt steil bergaf te gaan na recente uitlatingen en onthullingen. Eerder wekte hij al de ergernis van het bestuur van Anderlecht en de fans op door de rellen bij zijn ex-club AEK Athene te verheerlijken en nu is ook aan het licht gekomen dat Vranjes een tatoeage heeft van Momcilo Dujic, een controversiële figuur uit de geschiedenis van de Balkan.

   

  "We willen het shockerende gedrag van onze international Vranjes scherp veroordelen", schrijft de Bosnische voetbalbond. "Deze berichten stroken niet met de waarden van de bond en horen niet bij een sportman, die een rolmodel moet zijn voor de jeugd."

   

  "De vechtlust en het gedrag van Vranjes op het veld waren tot nu toe onberispelijk, maar zijn gedrag ernaast is onaanvaardbaar. De Bosnische voetbalbond veroordeelt ondubbelzinnig elke verheerlijking van het fascisme en zijn supporters. Zij berokken niet alleen ons, maar het hele land schade."

   

  "Elke sportman zou tegen racisme, discriminatie, geweld en hate speech moeten vechten. Elke international zou de ideeën van de vooruitgang moeten uitdragen en niet het fundament vernietigen waarop onze voetbalbond rust."