• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Ik ben een van de favorieten van Mourinho"

  Lukaku had een pak lovende woorden voor Mourinho, zijn coach bij Manchester United.

  Romelu Lukaku heeft in een uitgebreid interview met Bleacher Report verschillende thema's aangesneden over zijn carrière. De spits babbelde onder meer over José Mourinho,  Paul Pogba en enkele punten van kritiek die de spits steeds krijgt. 

  Eén van de meest opvallende quotes van Lukaku gaat over José Mourinho, zijn coach bij Manchester United. 

   

  “Ik ben één van zijn favorieten, omdat hij weet dat ik voor hem door een muur ga. Hij is eerlijk en zegt altijd waar het op staat. Als je daar niet mee om kan, dan heb je een groot probleem", zegt Lukaku.

   

  Dat Mourinho de Belgische spits even op de bank posteerde, begrijpt Lukaku wel ergens. "Het was een lang jaar met het WK, en ik was moe. Hij zag dat en nam een beslissing. Na mijn gesprek met hem maakte hij iets los in mij: een brandend verlangen om terug te nemen wat van mij is."

  "Geven en nemen"

  De lovende woorden van Lukaku aan het adres van Mourinho staan haaks op wat de Britse kranten geregeld schrijven. Volgens hen gaat Mourinho vaak in de clinch met zijn sterspelers.

   

  "Ik let daar niet echt op", aldus Lukaku. "En als hij met iemand een discussie heeft, deal with it. Daar moet je maar tegen kunnen. Je bent een volwassen man.”

   

  Eén van die sterren bij Manchester United is Paul Pogba. Het lijkt soms alsof de vriendschapsband tussen hem en de Fransman wat bekoeld is.

   

  “Het is geven en nemen: soms is het beter tijdens de week competitief met elkaar om te gaan, om dan in het weekend goed te kunnen samenspelen. Dan weet ik dat ik een vechter naast me heb, die alles gaat geven voor het team en hopelijk weet wat hij van mij mag verwachten.”

  "Sterkste speler in competitie"

  Tot slot counterde Lukaku de kritiek die vaak terugkeert aan zijn adres. Zo lijkt het alsof hij vaak misbegrepen wordt door de fans en de media. “Ik werk gewoon hard en heb ambitie. En ik zeg wat ik denk, wat mensen niet graag hebben.”

   

  Ook over zijn eerste controle, fysiek en werkijver durft er al eens kritiek te komen. "Ik werk iedere dag hard, ook aan mijn first touch. En mijn fysiek? Belachelijk, ik ben één van de sterkste spelers van de competitie, ik geraak nooit geblesseerd en ben er altijd. Wat is dan het probleem?"

   

  Toen de interviewer nog vroeg waarom hij veel gelukkiger lijkt bij de Rode Duivels, schoot Lukaku in een lachbui. "Het is gewoon de sfeer daar, de sfeer van winnen. Het is anders."

  Bekijk hier het interview met Lukaku