• home
 • video
 • pas verschenen

  Vragenvuur voor Sonck: "Club zal blij zijn als het Nieuwjaar is"

  "Wat Trossard op de mat legt, is spectaculair."

  Na Extra Time klampten we tafelgast Wesley Sonck aan en stelden hem nog enkele prangende vragen. Wordt Genk kampioen, komt het nog goed met Lokeren en wat vond hij van de jongeren van Anderlecht? Je leest het hier.

  Hoe verklaar je de problemen bij Club Brugge?

  Ik vond dat Club Brugge de afgelopen weken geen problemen had, omdat het nog genoeg kansen creëerde. Maar het drukke programma is een probleem en daar zijn dan ook nog eens de vele blessures bijgekomen. De kwaliteit vermindert als er veel gewisseld moet worden.

   

  Ze zullen bij Club, net als bij veel andere ploegen, blij zijn als het Nieuwjaar is en ze van de drukke kalender af zijn. Dat ze weer wat meer kunnen ademen en zich focussen op Play-off I.

  Is Racing Genk rijp voor de titel?

  De enige vraag op dit moment is: hoe lang kan Genk dit vasthouden? Want ze hebben al de meeste matchen van allemaal gespeeld. Zullen ze nog fris zijn als Play-off I eraan komt?

   

  De vrees is natuurlijk dat er een leegloop zal volgen, maar die topploegen hebben meestal nu al vervangers op de radar staan. Ze zouden nu al moeten bezig zijn met de transfers van volgend jaar.

   

  Er is ook sprake van een transfer van Trossard in de winterstop, maar die jongen is verstandig en zegt: "Laat mij het seizoen hier maar afmaken. Dan zien we wel verder." Wat hij dan moet kosten? Geen idee. Ik kijk alleen wat hij op de groene mat doet en dat is de laatste tijd spectaculair.

  Wat vond je van de jongeren van Anderlecht?

  Yari Verschaeren ken ik van bij de nationale ploeg. Ik heb hem dit jaar voor het eerst geselecteerd bij de U18. Hij speelde zoals ik verwacht had: balvast, snel en wendbaar. Hij is het natuurlijk gewend op kunstgras te spelen. Hopelijk kan hij doorgroeien.

   

  De andere jongeren hebben ook getoond dat ze veel kwaliteiten en talent hebben. Maar bij de grote jongens gaat het om efficiëntie. Al is het hoopgevend voor de toekomst van Anderlecht.

  Wat vind je van het kunstgras in Sint-Truiden?

  Dat veld is helemaal kapot. Het is schandalig dat daar nog op gespeeld mag worden. Je kunt er niet op draaien of afremmen zoals op een normaal veld. De bal glijdt altijd door. Ik ben wel fan van kunstgras voor de jeugd. Het is ideaal om op te oefenen in goeie omstandigheden. Maar het vereist wel een andere techniek.

  Is Lokeren nog te redden?

  Ik vind dat er toch al verandering merkbaar is onder Sollied. Alleen gaven ze zondag een paar goals weg in geschenkverpakking. Als je al niet veel kunt scoren, moet je er ook voor zorgen dat je er niet te veel binnenkrijgt.