• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Finale Copa Libertadores 24u uitgesteld na schandalig supportersgeweld

  Deze fans beschermen zich voor pepperspray en traangas.

  De terugmatch van de finale van de Copa Libertadores is uitgesteld van zaterdag- naar zondagavond. Door schandalig supportersgedrag raakten verschillende spelers van Boca Juniors gewond kort voor het oorspronkelijke aanvangsuur.

  Om 21u Belgische tijd (17u in Argentinië) moesten stadsrivalen River Plate en Boca Junior normaal beginnen aan de terugmatch van de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League. (De heenmatch werd 2-2.)

   

  Onderweg naar "El Monumental", het stadion van River, werd de spelersbus van Boca bekogeld met stenen en andere projectielen door aanhangers van River. Heel wat ruiten van de bus sneuvelden (zie video) en daarbij liepen enkele spelers snijwonden op. Speler Pablo Perez kreeg iets in zijn oog en moest naar het ziekenhuis.

   

  Verschillende spelers van Boca Juniors werden ook blootgesteld aan pepperspray en traangas dat door de politie werd gebruikt om fans in de hand te houden. Dat zorgde voor braakneigingen en irritaties terwijl ze zich klaarmaakten in de kleedkamer van het stadion.

  Wedstrijd is uitgesteld tot zondag 21u: "Gentlemen agreement"

  De match werd eerst met een uur uitgesteld, een tweede keer met 20 minuten en een derde keer nog eens met een uur. Tweeënhalfuur nadat de match eigenlijk had moeten beginnen kwam het bericht dat de match pas zondag om 17u plaatselijke tijd gespeeld zal worden.

   

  "Beide teams hebben gevraagd om niet te spelen", zei de voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond  (CONMEBOL). "Een team wou niet spelen omwille van fysieke blessures (Boca Juniors). Het andere team omdat ze niet in deze omstandigheden wilden spelen (River Plate). Het was een gentlemen agreement." 

  Meer tweets: