Ga naar de inhoud

Mickelson klopt Woods in The Match en strijkt 9 miljoen dollar op

 za 24 november 2018 10:04
Woods en Mickelson
Woods en Mickelson, met in de voorgrond de 9 miljoen dollar die op het spel stond.

Phil Mickelson heeft het zwaar gehypete duel met Tiger Woods naar zijn hand kunnen zetten. Het mediaspektakel levert hem meer dan een aardige duit op.

Phil Mickelson en Tiger Woods zijn al jarenlang de toonaangevende figuren in het (Amerikaanse) golf. Met The Match wilden ze voor eens en voor altijd uitmaken wie nu echt de beste was (al spreekt het palmares van Woods boekdelen).

 

9 miljoen dollar stond er op het spel op de Shadow Creek-golfbaan, een bedrag dat grotendeels werd gecompenseerd door het tv-geld en de vele reclame rond het evenement.

 

Voor een match tussen 2 van de beste golfers uit de geschiedenis was het niveau wel behoorlijk pover. Mickelson leek op weg naar de zege, tot Woods met een birdie op de 17e hole alsnog gelijk maakte.

 

4 extra holes waren nodig om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk maakte Mickelson, het was toen al donker boven Las Vegas, de winnende birdie van 9 miljoen dollar. Een deel van dat geld zal wel aan liefdadigheid worden uitgedeeld.

De beslissende putt van Mickelson

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mickelson had speciaal voor de gelegenheid een twitteraccount aangemaakt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.