• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck hekelt kunstgras van STVV: "Pro League moet ingrijpen"

  Hein Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck vindt het kunstgrasveld van STVV te plat liggen. "Een kwestie van onderhoud."

  Nummer 4 Anderlecht kan zondag over Club Brugge springen, maar dan moet het wel afrekenen met nummer 5 STVV. Hein Vanhaezebrouck mist heel wat spelers - "De jeugd zal zich moeten tonen" - en hekelt het kunstgrasveld in Sint-Truiden: "Het is eigenlijk kapot."

  De persconferentie van Vanhaezebrouck en Saelemaekers:

  "'We zullen het zondag met een jong team moeten doen"

  Na Pär Zetterberg kwam Hein Vanhaezebrouck aan het woord in de perszaal. Toen de Anderlecht-coach vragen kreeg over de Zweed, wimpelde hij die af. "Ik concentreer me op de match. Daar mag je me vragen over stellen."

   

  Vanhaezebrouck mist alvast een pak sterkhouders zondag. "Er kwamen jongens gehavend terug van de interlands. Zo is Saief (VS) onzeker, Musona (Zimbabwe) is out met schouderpijn, Sanneh (Gambia) en Milic (Kroatië) hebben ook last, voor de eerste lukt het misschien, voor de tweede valt het wel mee."

   

  "Voorts zijn natuurlijk ook Trebel, Kums, Dimata, Najar, Morioka, Sowah, Cobbaut, Dauda en Dhauholou out. Gelukkig hebben we een grote groep. Het zal een jong team zijn, maar we geloven in de jeugd."

  " "

  Alexis Saelemaekers.

  "Cijfers van heenronde zijn niet zo slecht als iedereen laat uitschijnen"

  Vorig seizoen trok Anderlecht ook met een pak geblesseerden naar STVV, waar het met 1-0 verloor. "Dat is toeval. We speelden toen geen goeie match. Dat was ook de eerste match van Saelemaekers. De jongeren zullen moeten bewijzen dat ze stappen hebben gezet."

   

  "Ik bescherm ze en zal ze blijven beschermen. Maar op het moment dat de anciens er niet zijn, moeten de jongeren meer brengen. Zonder Trebel of Kums hebben we nog geen match gewonnen, het is aan de jeugd om zich nu te tonen."

   

  Vanhaezebrouck verdedigt zich trouwens tegen de kritiek van de heenronde. "Iedereen zegt dat er niks te zien is bij Anderlecht. Maar dat klopt niet: we zijn het op 2 na beste team qua kansen creëren, en het op 1 na beste team qua kansen weggeven. Iedereen zegt dat onze verdediging catastrofaal is, maar we hebben de op 2 na beste verdediging. De goals die we slikken zijn wel cadeaus. De cijfers zijn niet zo slecht als iedereen laat uitschijnen."

  " "

  De hel van Stayen.

  Over het kunstgrasveld van STVV: "Tekort aan onderhoud zorgt voor slecht veld"

  Tot slot van zijn perspraatje kwam het kunstgrasveld van STVV ter sprake. Dat zou niet in zo'n goeie staat zijn. "Ik heb het niet gezien, maar ik hoor al mijn collega's daar met heel weinig lof over spreken."

   

  "Ik ben geen voorstander van spelen op kunstgras en als het dan eigenlijk kapot is, dan vind ik dat de Pro League moet ingrijpen. Ik vind niet dat het kan dat je op een kunstgras speelt dat volledig plat ligt. Het is al niet natuurlijk..."

   

   Vanhaezebrouck begrijpt iets niet: "WIj hebben een kunstgrasveld dat minstens even vaak wordt bespeeld en betraind. Iedere dag zit men daar op. Als je dat onderhoudt, dan is dat nu nog altijd in perfecte staat. Het is even oud of misschien nog ouder dan dat van STVV."

   

  "Het heeft volgens mij te maken met een tekort aan onderhoud en dat is de reden waarom het er nu zo slecht bijligt. Ik weet niet wie daar verantwoordelijk voor is. Het is een beetje wraakroepend dat je eigenlijk je toevlucht zoekt tot iets wat artificieel is en dat je het dan niet gaat onderhouden, waardoor het archislecht wordt."

   

  Vanhaezebrouck liet zijn spelers op kunstgras trainen deze week: "Maar het is niet vergelijkbaar. We kunnen de situatie zoals daar niet creëren. Of we moeten er een betonroller 10 keer laten overgaan. Dan zal het misschien ook plat liggen."

  We kunnen de situatie zoals het gras van STVV niet creëren. Of we moeten een betonroller 10 keer over ons kunstgras laten gaan. Dan zal het misschien ook plat liggen.