• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach O'Neill en assistent Roy Keane weg bij Ierland

  O'Neill (l) en Keane (r) op de achtergrond.

  De Ierse voetbalfederatie moet op zoek naar een volledig nieuwe technische staf. Martin O'Neill, zijn rechterhand Roy Keane, de keeperstrainer en de assistent-coach houden het voor bekeken.

  Martin O'Neill ging op 5 november 2013 aan het werk voor de Ierse voetbalbond. In de 55 interlands onder zijn leiding boekte Ierland onvergetelijke overwinningen tegen Duitsland, Bosnië en Wales.

   

  O'Neill en zijn collega's loodsten Ierland naar het EK 2016 in Frankrijk. Daar speelde het 1-1 tegen Zweden, verloor het met 3-0 van België en won het zijn laatste groepsmatch van Italië. 

   

  Na vijf jaar komt een einde aan de samenwerking tussen de bondscoach en de bond, volgens de federatie "in onderling overleg". Dat er in de laatste 11 wedstrijden maar één keer gewonnen werd, zal ongetwijfeld aan de basis van de beslissing liggen.

   

  Naast O'Neill komt ook voor zijn rechterhand Roy Keane, keeperstrainer Seamus McDonagh en assistent-trainer Steve Guppy een einde aan hun ambtstermijn.

   

  "We willen Martin, Roy en de andere trainers bedanken voor hun werk", zegt de Ierse bond. "Dankzij hen hebben we fantastische avonden mogen beleven met geweldige zeges en schitterende EK-wedstrijden. Vooral het EK zal nog lang in het geheugen van de Ierse fans gegrift blijven."

  Afscheids-tweet: