• home
 • video
 • pas verschenen

  Blatter wil onderzoek naar Infantino: "Waar is zijn transparantie nu?"

  Sepp Blatter

  Sepp Blatter gaat in de tegenaanval op zijn opvolger Gianni Infantino.

  Onthullingen van de Football Leaks brachten FIFA-voorzitter Gianni Infantino enigszins in nauwe schoentjes. Zijn zelf niet onbesproken voorganger Sepp Blatter vindt nu dat de Ethische Commissie een onderzoek moet opstarten.

  Sepp Blatter was van 1998 tot 2015 voorzitter van de Wereldvoetbalbond, maar is daar nu persona non grata sinds hij door de Ethische Commissie van de FIFA werd verbannen voor allerlei frauduleuze praktijken.

   

  Opvolger Gianni Infantino pleitte er bij zijn verkiezing voor schoon schip te maken binnen de FIFA. Maar onthullingen van Football Leaks suggereren dat huidige voorzitter helemaal niet de Mister Proper is die hij claimt te zijn.

   

  Niet alleen zou Infantino topclubs geholpen hebben om straffen voor de Financial Fair Play te ontlopen, hij zou ook een innige band hebben met het Zwitserse gerecht, dat nog altijd een onderzoek heeft lopen naar onder meer Blatter.

   

  "Procureur Lauber en Infantino hebben meerdere keren een geheime ontmoeting gehad, terwijl ik sinds 2015 nog maar 1 keer ben ondervraagd. De wereld op zijn kop", klaagt Blatter aan.

   

  "De Ethische Commissie van de FIFA zou een onderzoek moeten starten naar Infantino om hier klaarheid in te scheppen. Want waar is hij nu met zijn transparantie? Dit is het moment om te tonen dat hij dat effectief is."