• home
 • video
 • pas verschenen

  Ingmar De Vos is 4 jaar langer voorzitter Internationale Ruitersportfederatie

  " "

  Ingmar De Vos (archief) is sinds 2014 voorzitter van de FEI.

  Onze landgenoot Ingmar De Vos (55) is vandaag unaniem herkozen als voorzitter van de Internationale Ruitersportfederatie (FEI). De Vos leidt de organisatie sinds 2014, hij begint aan een nieuwe termijn van 4 jaar.

  De algemene vergadering in Manana, de hoofstad van Bahrein, gaf De Vos het volle vertrouwen: "Ik ben vereerd voorzitter te kunnen blijven en wil iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen", reageerde De Vos.

   

  "We hebben samen al veel bereikt en dit is nog maar het begin. Dit zijn opwindende tijden voor de ruitersport. We zijn aan het groeien, onze fanbasis diversifieert. Zoals IOC-voorzitter Thomas Bach zegt: "The sky is the limit!""

   

  De Vos vervult nog meer topmandaten in de sport: sinds september 2017 is hij lid van het Internationaal Olympisch Comité en sinds vorige week ook van het Uitvoerend Comité van het Wereldantidopingagenschap (WADA). Daar vervangt hij de Zwitser Patrick Baumann, die vorige maand plots overleed na een hartaanval op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires.