• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "We verdienden het om te verliezen"

  Eden en Thorgan Hazard

  De broers Hazard beseffen dat ze een afgang meegemaakt hebben.

  Eden Hazard weet waar de Rode Duivels het uit handen gegeven hebben in Zwitserland (5-2). "We verdedigden niet meer als team", reageert de aanvoerder na de zware nederlaag in de Nations League. Bondscoach Robert Martinez was milder: "Hier moeten we uit leren."

  Hazard: "Verdedigden niet meer als team"

  "Het leek alsof we makkelijk zouden winnen, maar we zijn dan de basis uit het oog verloren", reageert Eden Hazard voor onze camera. "We verdedigden niet meer als team. We hebben 5 goals geslikt. We verdienden het om te verliezen vandaag."

   

  "In het voetbal is niet alles uit te leggen. Zwitserland had plots het momentum. Wij verloren de duels, we zetten geen druk meer. Het hele team moet zich vragen stellen. We moeten de voeten op de grond houden en weer matchen winnen."

   

  Lichtpunt gisteravond was Thorgan Hazard, die de Belgische doelpunten maakte. "Ik ben erg blij voor hem, maar hij had waarschijnlijk liever niet gescoord en toch gewonnen", denkt grote broer Eden. "Misschien is hij wel de enige die punten verdient."

  Bondscoach: "Penalty veranderde de match"

  De analyse van Roberto Martinez was opvallend mild. "We waren heel goed aan de match begonnen. Het was een perfect scenario", vindt de bondscoach.

   

  "We scoorden twee keer en moesten daarna de match kunnen controleren. Iedereen wilde echt doorstoten, maar die penalty veranderde de wedstrijd."

   

  "Zwitserland kreeg door die strafschop het momentum en wij kregen daar geen grip meer op. We verdedigden niet goed genoeg en gaven ook veel ruimte weg. Normaal zijn we erg goed in het controleren van matchen, vandaag was dat een teleurstelling."

   

  "Natuurlijk is dit ontgoochelend, maar je kan het echt niet vergelijken met die uitschakeling op het WK tegen Frankrijk. We hebben 3 matchen gewonnen en verliezen de groepswinst door het doelpuntensaldo. We moeten hier wel uit leren en weer positief aan de EK-kwalificatie beginnen." 

  Natuurlijk is dit ontgoochelend, maar je kan het echt niet vergelijken met die uitschakeling op het WK tegen Frankrijk.

  Roberto Martinez
  Robert Martinez

  Bondscoach Robert Martinez (m) krijgt zijn team niet meer op de rails in Zwitserland.

  Zwitserse coach: "Wij grepen wél onze kans"

  Martinez' collega aan de overkant, Vladimir Petkovic, was een tevreden bondscoach: "Mijn spelers zijn er altijd in blijven geloven. Ik moet mijn ploeg feliciteren, ze hebben alles gedaan wat ik gevraagd heb en alles gegeven. Na de 0-2 hebben we een uitstekende mentaliteit getoond. Dit doet dan ook erg veel plezier."

   

  "Een referentiematch? We hebben al eerder wel belangrijke matchen gewonnen, we zitten in een proces. Vandaag hebben de jongens gespeeld met veel wil en intelligentie: ze hielden hun hoofd erbij. Ook België had een kans, maar wij hebben de onze gegrepen."

  Zwitserland - België 5-2