• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe Amerikaan moet jonge Aalstar ervaring bezorgen

  " "

  Cade Davis is 30 jaar, 1,97m en shooting guard.

  Okapi Aalstar heeft zijn ene Amerikaan vervangen door een andere: dinsdag kreeg Mike Laster te horen dat hij de club, die in sportief zwaar vaarwater zit, mocht verlaten. De 22-jarige kon zijn stempel niet drukken op het spel. Met Cade Davis (30) trok Aalstar een ervaren vervanger aan. 

  Okapi staat na 7 speeldagen pas 6e in de competitie met 2 zeges en 5 nederlagen. De 71-106 afgelopen weekend thuis tegen Antwerp dwong de basketbalclub tot ingrijpen.

   

  Davis (1,97m) speelde in zijn collegejaren bij de Oklahoma Sooners, waar hij NBA-vedette Blake Griffin als ploegmaat had. Na zijn college-periode was hij actief in Macedonië (Skopje), Griekenland (Nea Kifisa), Finland (Karhu), Italië (Chieti) en tot slot Cyprus (Keravnos Nicosia).

   

  Met die ploeg speelde hij vorig seizoen de voorronde van de Champions League en ook in de EuroCup tegen Bergen en Brussels. "Davis is dus een ervaren rot die het jonge Aalstar naar betere tijden moet leiden", luidt het in een persbericht.