• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-voorzitter Coucke geeft Dimata zelf vakantie

  Landry Dimata.

  Dimata kreeg vakantie van voorzitter Coucke.

  Consternatie gisteren op het oefencentrum van Anderlecht. Terwijl de spelers zich meldden voor de training, was er geen spoor van Landry Dimata. Navraag leert dat de spits als enige kernspeler met de toestemming van voorzitter Marc Coucke met vakantie vertrokken is. Tot grote verbijstering van coach Hein Vanhaezebrouck, die niet op de hoogte was. Dimata had wel geblesseerd verstek laten gaan voor een oefeninterland met de beloften, maar werd wel op de club verwacht.

  De onvrede over deze vreemde voorkeursbehandeling voor Dimata is groot en na overleg met de spelers besliste Vanhaezebrouck om de training van vandaag dan ook maar af te gelasten.

   

  Daardoor wordt er tot en met zondag niet meer getraind in Neerpede. Het weekend (vrijdag incluis) hadden de spelers immers al eerder vrij gekregen. Het is duidelijk dat Coucke en Vanhaezebrouck wat uit te praten hebben na het weekend.

   

  Het incident met Dimata is de zoveelste demarche van Marc Coucke die voor wrevel zorgt in Neerpede. Ook bij het opzijschuiven van Luc Devroe hebben nogal wat mensen binnen de club vragen. Vooral dat Marc Coucke zijn sportieve rechterhand van vele jaren zijn degradatie meedeelde op de luchthaven in Istanbul net voor de terugreis naar Brussel, kan op weinig begrip rekenen.

   

  En het is intussen nog altijd wachten op de officiële aankondiging - ook intern - van wat eerder al bekend raakte : dat Michael Verschueren de nieuwe sportieve baas wordt.