• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren zet Ferrera buiten: "Verwacht dinsdag nieuwe coach"

  Yannick Ferrera was pas sinds dit seizoen aan de slag bij Waasland-Beveren.

  Yannick Ferrera is niet langer de trainer van Waasland-Beveren. De club nam afscheid van de trainer daags na de 2-0-nederlaag op het veld van Cercle Brugge. Waasland-Beveren staat na de heenronde pas 14e met amper 11 punten. De club wil snel (dinsdag al) een opvolger hebben.

  Yannick Ferrera werd in juni voorgesteld bij Waasland-Beveren. Hij volgde Sven Vermant op en kreeg de tijd om de club voor te bereiden op dit seizoen, maar het werd geen succes. Waasland-Beveren kon tot nu toe amper 1 keer winnen. Met 11 punten staat de club nu 14e.

   

  "De club grijpt in na aanhoudende negatieve sportieve resultaten", staat er op de website te lezen daags na de nederlaag tegen Cercle Brugge. "We beginnen nu met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat willen we zo snel mogelijk doen."

   

  "We willen Yannick Ferrera bedanken voor zijn inzet en veel succes wensen met zijn carrière." In het verleden was Ferrera ook al trainer bij Charleroi, STVV, Standard en KV Mechelen.

  T2 Geeraerd leidt training: "Ik verwacht dinsdag nieuwe coach"

  Vanochtend om 11u stond er een training op het programma met de spelers die gisteren niet in actie kwamen. T2 Dirk Geeraerd leidde die in goeie banen. Hij stond Sporza te woord: "Yannick Ferrera had gisteren na de match meteen een onderhoud met het bestuur. Kort nadien kreeg hij de mededeling dat hij de training vandaag niet meer zou leiden."

   

  De groep vernam het vanochtend: "De jongens die altijd spelen, zijn ontgoocheld. De jongens die nooit spelen, zijn ervan overtuigd dat het aan de coach lag en niet aan hen en denken dat ze nu zeker hun kans gaan krijgen. En dan heb je de jongens die twijfelen: met deze of met iemand anders, wij doen ons ding. Zo is het altijd in het voetbal."

   

  "Er is zeker geen gelaten sfeer in de groep. Je zag dat ook op de training. Ik vind het altijd spijtig dat iemand op die manier moet gaan. Hij heeft keihard zijn best gedaan. Het is echt wel een goeie trainer."

   

  Is Geeraerd klaar voor een interimjob? "Dat is de bedoeling niet. De clubleiding zal heel snel een bepaald aantal kandidaten contacteren. Morgen, 2 dagen na de match, hebben de spelers een vrije dag. Ik veronderstel dat de club er alles aan zal doen om dinsdag uit te pakken met de nieuwe coach."

  "Nieuwe coach zal spelersgroep weer in zege moeten doen geloven"

  Op de middag zat de sportieve cel samen om een om een opvolger te zoeken. Geeraerd: "We hebben ook niet veel tijd te verliezen, gezien onze precaire situatie. We wonnen 1 keer op 15 duels."

   

  "Nu is er de interlandbreak, waarin het niet makkelijk voorbereiden is op het duel erna tegen Moeskroen. Daarna komt Eupen en volgen er 4 topmatchen: een derby tegen Lokeren, op Antwerp, tegen Club Brugge en naar Anderlecht. Wij moeten sowieso punten pakken voor de winterstop om de hoop levendig te houden."


  "De nieuwe coach zal vooral het vertrouwen moeten herstellen. Bepaalde spelers kampen met een vormcrisis. Hij zal het psychologisch moeten aanpakken om de spelersgroep weer te doen geloven in die overwinning."

  Dierckx: "Het was een verrassing voor de groep"

  Tuur Dierckx, nog revaliderend na een zware kruisbandblessure in februari, verwoordde het gevoel uit de kleedkamer: "Voor ons was het een verrassing, we hebben het pas vanochtend vernomen. Meer weten we niet. De groep stond nog achter de trainer. Gisteren was geen goeie wedstrijd. We weten ook dat dat niet de schuld is van de trainer. Iedereen heeft daar schuld aan. Het spijtige aan het verhaal is dat er 1 iemand wordt geslachtofferd."

   

  Zit de groep diep? "We weten ook dat de resultaten niet goed zijn. We proberen ons best te doen en proberen de komende weken zoveel mogelijk punten te halen." Voor Dierckx is er persoonlijk licht aan het einde van de tunnel. "Ik ben al even weer aan het trainen en mag dinsdag een eerste keer met de beloften meedoen."