• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle doet een goeie zaak tegen Waasland-Beveren

  einde
  20
  1. 18' - Doelpunt vrije trap - Xavier Mercier (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Serge Gakpé door Guévin Tormin
  2. 74' - Verv. Jérémy Taravel door Naomichi Ueda
  3. 73' - Verv. Floriano Vanzo door Francesco Forte
  4. 71' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (2 - 0)
  5. 69' - Geel - Tobias Salquist
  6. 69' - Geel - Davy Roef
  7. 66' - Verv. Irvin Cardona door Gianni Bruno
  8. 57' - Verv. Beni Badibanga door Apostolos Vellios
  18'Xavier Mercier1 - 0
  71'Gianni Bruno2 - 0

  Cercle Brugge heeft 6 op 6 gepakt: na Moeskroen vorige week moest dit weekend Waasland-Beveren eraan geloven. Mercier en Bruno zorgden voor een verdiende 2-0-zege. Cercle springt van 12 naar 9, Waasland-Beveren, dat nog altijd maar 1 keer won, kijkt als 14e bang naar onder. Yannick Ferrera was hard voor z'n spelers: "Ze moeten stoppen met zich te verstoppen achter tactische excuses. We kunnen veel trainen, maar als je een pass 5 meter van de speler geeft in plaats van in zijn voeten, dan heb je een probleem", zegt de trainer van Waasland-Beveren.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Waasland-Beveren (2-0)

  Video player inladen ...

  Cercle Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 18 minuten drukt Mercier het klasseverschil in het spel ook uit in de score. Met een heerlijke vrije trap zet hij Cercle op weg naar een makkelijke overwinning.
  • Man van de match: Xavier Mercier had een groot aandeel in de driepunter van Cercle. De Fransman deed wat Cercle ondanks het overwicht niet lukte: scoren. De paal voorkwam dat hij op het einde ook nog de 3-0 maakte.
  • Opvallend: Cercle Brugge is aan een sterke reeks bezig voor eigen volk. De laatste nederlaag dateert alweer van eind september, tegen Genk. Sindsdien versloeg Cercle Charleroi, Moeskroen, Waasland-Beveren en speelde het tussendoor gelijk tegen Kortrijk.

  Mercier zet Brugs overwicht om in voorsprong

  Door de schorsingen van Caufriez, Vukotic en Verstraete moest Yannick Ferrera flink puzzelen bij Waasland-Beveren en dat liet zich voelen. De bezoekers werden meteen in het defensief gedrongen door een gretig Cercle.

   

  Maar die Brugse aanvalsdrift leverde aanvankelijk niet veel op. Combinerend kwam de thuisploeg niet tot kansen en dus moest het misschien wel op een stilstaande fase gebeuren. Dat had Mercier goed begrepen: met een heerlijke vrije trap knalde hij Cercle na ruim een kwartier op voorsprong.

   

  Ook nadien bleef Cercle heer en meester, al ontbrak de laatste pass om het overwicht in een grotere voorsprong om te zetten. Ook het geluk ontbrak: een schot van De Belder week licht af op Cardona en Roef kon de 2-0 maar net vermijden met een ietwat onorthodoxe redding.

  Bruno knijpt Waasland-Beveren helemaal dood

  Weinig verandering in de tweede helft. Cercle bleef baas, al slaagde de thuisploeg er niet in de voorsprong verder uit te diepen. Integendeel, Waasland-Beveren kwam op het uur zelfs even boven water. Maar meer dan welgeteld één goede actie van Boljevic leverde dat niet op.

   

  Twintig minuten voor het einde ging het licht helemaal uit bij Waasland-Beveren. Met een theatrale duik na een lichte duw van Salquist versierde De Belder een penalty en invaller Gianni Bruno zette die feilloos om: 2-0.

   

  Bijna werd het nog erger voor de bezoekers, een schot van Mercier spatte uiteen op de paal. Ook Tormin mocht z’n gang gaan van de defensie van Waasland-Beveren. Roef was wél bij de les en voorkwam de 3-0. Maar een 6e competitienederlaag voorkomen lukte niet meer de bezoekers.

  VIDEO: Salquist schreeuwt het bij blessurebehandeling uit van de pijn

  Video player inladen ...

  Reacties: "Dit is een reality check"

  • Davy Roef (doelman Waasland-Beveren): “We hebben te weinig kwaliteit en inzet getoond en dan is het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is niet de eerste keer. We moeten elke week strijden en dat doen we niet momenteel. Ik weet niet hoe het komt. We moeten stilaan toch naar beneden gaan kijken en punten beginnen te pakken. Anders zal het nog moeilijk worden.”
  • Yannick Fererra (trainer Waasland-Beveren): “We moeten eerlijk zijn, Cercle verdient deze overwinning. Wij hebben te weinig getoond vandaag. Er was geen gebrek aan goede wil of intensiteit, maar wat we brachten was op alle vlakken niet genoeg. We staan waar we verdienen te staan en nu moeten we dit gebruiken. Dit is een reality check voor velen. Als je de heenronde afsluit met 11 punten, dan ziet het er niet rooskleurig uit. Er moet iets veranderen en dat beseffen we allemaal. Dat we zonder echte spits speelden? Zelfs met 12 spitsen was er niks veranderd aan de kwaliteit die we gebracht hebben. De spelers moeten stoppen met zich te verstoppen achter tactische excuses. Het ligt gewoon aan de kwaliteit die we op het veld brengen. We kunnen veel trainen, maar als je een pass 5 meter van de speler geeft in plaats van in zijn voeten, dan heb je een probleem. Dan moet je veel bescheidener zijn en veel harder werken.”
  • Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): “Waasland-Beveren is een rechtstreeks concurrent en dus was dit voor ons een enorme opportuniteit om minstens één ploeg op 8 punten te zetten. Dat hebben we gedaan, het was een verdiende zege. We zijn halfweg, 19 punten is mooi. Daar hadden we voor het seizoen meteen voor getekend, maar er wacht ons nog een lange weg. Tegen de grote ploegen hebben we het al moeilijk gehad. Het wordt daarom interessant om te zien waar we staan in onze volgende wedstrijd tegen Genk.” 

  Fase per fase

  1. Einde

   Cercle Brugge heeft een belangrijke overwinning geboekt tegen een ontstellend zwak Waasland-Beveren. Mercier en Bruno zorgden voor de 2-0-overwinning.
  2. Voor Waasland-Beveren kan de wedstrijd niet snel genoeg gedaan zijn. De bezoekers bakten er vandaag niks van en zien in de stand Zulte Waregem over hen heen springen.
  3. Roef voorkomt nog meer averij

   Tormin krijgt centraal voor doel een zee van ruimte, de defensie van Waasland-Beveren legt hem niks in de weg. Roef is wel bij de pinken en werkt het schot van de invaller in hoekschop. Die levert niks op.
  4. "Geen enkele goed opgebouwde aanval bij Waasland-Beveren. Op één actie van Boljevic na dan."

   Eddy Botteldoorne, Sporza Radio
  5. Een verre knal van Bizimana die meters naast gaat. Nee, het ziet er niet naar uit dat dit Waasland-Beveren nog voor een spannende slotfase kan zorgen.
  6. Ook voor Gakpé zit de wedstrijd erop. Onder luid applaus gaat hij naar de kant voor Tormin.
  7. Paal voorkomt de 3-0

   Mercier pakt nog eens uit met een knappe individuele actie. Hij snijdt goed naar binnen en haalt uit, zijn schot strandt op de paal.
  8. Beide ploegen voeren nog een wissel door. Bij Waasland-Beveren neemt Forte de plaats in van Vanzo. Bij Cercle gaat Taravel naar de kant voor Ueda.