• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Asbroeck wordt 2e Belg bij Israel Cycling Academy

  Tom Van Asbroeck tekende een contract voor 2 seizoenen.

  Tom Van Asbroeck rijdt vanaf nu bij Israel Cycling Academy, een procontinentale ploeg. De 28-jarige renner wordt de tweede Belg op de loonlijst van het team naast Ben Hermans. Van Asbroeck tekende een contract voor twee seizoenen.

  Israel Cycling Academy wil volgend seizoen sterker voor de dag komen in het Belgische wielervoorjaar en trok daarom Tom Van Asbroeck aan. Hij verlaat Education First-Drapac. "Van Asbroeck kan ons zeker helpen in de klassiekers", vertelt Belgische ploegleider Eric Van Lancker.

   

  "Hij is opgegroeid met die wdedstrijden en hij zal bijzonder gemotiveerd zijn. Hij heeft bovendien veel talent en kon al goede resultaten behalen. Ik ben heel blij met deze versterking."

   

  Van Asbroeck is erg enthousiast over de overstap. "Bij de WorldTour-teams moest ik vaak rijden voor de grote namen, maar dat had een negatieve invloed op mijn eigen resultaten. Daar had ik als competitiebeest moeite mee. Ik ben heel ambitieus. Ik wil dit team helpen om de beste procontinentale ploeg ter wereld te worden."