• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions kloppen WK-ganger Ierland in oefenmatch

  Felix Denayer (archiefbeeld) scoorde twee keer.

  Iets meer dan twee weken voor het begin van het WK hockey hebben de Red Lions Ierland verslagen in een oefenmatch. Dankzij goals van Felix Denayer (2), Alexander Hendrickx en Florent Van Aubel werd het 4-1.

  De Belgische hockeymannen oefenen drie keer in de aanloop naar het WK in India dat op 28 november begint. De Red Lions spelen dan tegen Canada de openingsmatch van het WK. Naast Canada zijn gastland India en Zuid-Afrika de tegenstanders van de Belgen in de groepsfase.

   

  Tegen Ierland was Felix Denayer voor de rust twee keer trefzeker. Na de Ierse aansluitingstreffer legden Alexander Hendrickx (op strafcorner) en Florent Van Aubel de eindstand vast. Morgen oefent België (FIH 3) tegen rivaal Nederland (FIH 4). Woensdag is de laatste oefenmatch, tegen Frankrijk.

   

  "We hebben de afgelopen weken hard gewerkt op training en dan is het leuk om te zien waar we staan in een oefenmatch", zegt verdediger Gauthier Boccard. "Het was goed, maar we moeten nog enkele details regelen."

  Tweets van de wedstrijd tegen Ierland: