• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour volgt KVM nog: "Matchfixing is het domste dat je kan doen"

  Defour stond de voorbije 3 PL-matchen in de basis.

  Steven Defour is na een lange blessure stilaan weer een vaste pion bij Burnley in de Premier League. Maar hij volgt ook nog altijd het voetbal in België, zelfs in 1B. "Of ik ooit weer bij KV Mechelen wil spelen? Absoluut. Als ik nog goed genoeg ben", vertelde hij aan Play Sports.

  KV Mechelen pakte gisteren de eerste periodetitel in 1B en op Twitter kwamen er felicitaties van Steven Defour. De middenvelder van Burnley genoot zijn opleiding bij KVM en de club zit nog altijd in zijn hart. "Ik volg KV Mechelen nog", vertelt hij.

   

  "Ik ook het nieuws over het omkoopschandaal gehoord. Dat doet me wel iets. Het is een van de domste dingen die je kan doen. Als mensen panikeren doen ze soms dwaze dingen. Ik weet er natuurlijk het fijne niet van. Maar de spelers hebben er weinig last mee en de supporters blijven de club fantastisch steunen. Zij doen voort."

   

  Wil hij ooit nog voor KV Mechelen voetballen? "Absoluut. Als ik nog goed genoeg ben dan."

  Defour feliciteerde KV Mechelen met de periodetitel

  "Knap hoe club met overlijden van mijn vader omgegaan is"

  Steven Defour lag niet alleen maanden in de lappenman, begin oktober verloor hij ook zijn vader. "Dat hoort bij het leven. Ik probeer er vooral kracht uit te putten. Ik ben er zeker van dat hij over mijn schouder meekijkt."

   

  Defour vertelt over de reactie van zijn club. "Het is hier echt een familieclub. Toen ik er over sprak, zeiden ze me dat ik meteen weer naar België moest gaan. En ik moest pas terugkomen wanneer ik er klaar voor was. Dat vond ik heel knap. Zeker omdat de club toch zelf niet in een ideale situatie zat en ze mij wel konden gebruiken."