Overleden Leicester-voorzitter krijgt standbeeld bij het stadion

  Vichai Srivaddhanaprabha

  De verongelukte voorzitter van Leicester City Vichai Srivaddhanaprabha krijgt bij het stadion van de club een standbeeld. Dat heeft zijn zoon Aiyawatt vrijdag aangekondigd.

  De in Leicester immens populaire Vichai Srivaddhanaprabha kwam op 27 oktober om het leven bij een helikoptercrash, samen met vier andere inzittenden. Het toestel stortte neer op een parkeerplaats vlak naast het stadion na een thuiswedstrijd van de club.

   

  Zijn zoon heeft nu beslist dat er een standbeeld komt van de overleden voorzitter naast het stadion van de club. "Het wordt een permanent en passend eerbetoon aan de man die het allemaal mogelijk maakte", zei hij.

   

  De steenrijke zakenman kocht Leicester City in 2010 en vierde 6 jaar later met de club de titel in de Premier League. "We zullen er alles aan doen om de herinneringen aan hem en zijn gedachtegoed te laten voortleven", sprak zijn zoon. "Hij zal voor altijd in ons hart zitten. Hij zal nooit worden vergeten."