• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather keert zijn kar: "Nooit toegezegd voor officieel gevecht"

  Floyd Mayweather.

  Floyd Mayweather komt met zijn versie van de feiten op de proppen.

  Verrassend nieuws enkele dagen geleden: Floyd Mayweather (41) was dan toch niet helemaal met pensioen. "Money" Mayweather zou op oudejaarsavond in Japan kampen tegen kickbokser Tenshin Nasukawa, maar de Amerikaanse legende spreekt dat verhaal tegen, al is het niet duidelijk of de kamp ook definitief in de prullenmand ligt.

  "Het ging puur om entertainment"

  Enkele dagen geleden werd op een persconferentie in Tokio bekendgemaakt dat Floyd Mayweather een contract getekend had met de Japanse mixed martial arts-federatie RIZIN. Op 31 december zou hij kampen met kickbokser Tenshin Nasukawa (20).

   

  Maar op Instagram zet Mayweather iets recht. "Nu ik terug in de VS ben na een lange en ontgoochelende trip naar Tokio, kan ik mij richten tot de fans en media over het evenement dat werd aangekondigd", opent Mayweather zijn betoog.

   

  "Ik heb nooit toegezegd voor een officieel gevecht met Nasukawa. Met alle respect, maar ik had voor deze trip naar Japan nog nooit van hem gehoord. Er werd mij gevraagd of ik een exhibitiekamp van 9 minuten en 3 ronden wou doen met een tegenstander die nog gekozen moest worden."

   

  "Er werd me gezegd dat dit een exhibitiematch voor een kleine groep toeschouwers zou zijn voor zeer veel geld. Het ging puur om entertainment, met geen bedoelingen om het te catalogeren als een officieel gevecht dat wereldwijd zou worden uitgezonden."

   

  "Toen we op de persconferentie kwamen, waren mijn team en ik volledig verrast over de nieuwe wending die dit evenement had gekregen. We hadden daar onmiddellijk moeten ingrijpen."

   

  "Ik wil me verontschuldigen bij mijn fans voor de misleidende informatie die daar werd gegeven. Ik kan jullie verzekeren dat ik zelf ook overdonderd was door de afspraken die daar zonder mijn goedkeuring werden gemaakt."

  Ik wil me verontschuldigen bij mijn fans voor de misleidende informatie die daar werd gegeven. Ik kan jullie verzekeren dat ik zelf ook overdonderd was door de afspraken die daar zonder mijn goedkeuring werden gemaakt.

  Floyd Mayweather

  "Veel geld voor acte de présence of kleine kamp"

  Of het gevecht nu helemaal van de baan is, lijkt Floyd Mayweather nog een heel klein beetje in het midden te laten. Maar de Amerikaan geeft nog mee dat hij "een gepensioneerde bokser is die heel veel geld verdient voor een acte de présence of af en toe voor een klein exhibitiegevecht".