• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA wil spelers van Super League-clubs weren van WK's en EK's

  Na de UEFA heeft nu ook de FIFA gereageerd op de uitgelekte plannen voor een Super League. FIFA-voorzitter Gianni Infantino sprak scherpe taal.

  Deze week lekte uit dat een kransje Europese topclubs speelt met het idee om een eigen Super League op te richten, als alternatief voor de Champions League. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin schoot de plannen al af en nu heeft ook FIFA-preses Gianni Infantino het idee veroordeeld.

   

  Volgens de FIFA kan de Super League tot gevolg hebben dat de spelers van de deelnemede clubs niet mogen deelnemen aan WK's of EK's. "Het is heel simpel: je doet mee of je doet niet mee", zegt Infantino.

   

  Ook de juridische directeur van de FIFA spreekt dreigende taal: "Als je je afscheidt, dan ben je ook echt afgescheiden. Je doet niet half me. Zo denken wij erover, al is dit wellicht voer voor advocaten."