• home
 • video
 • pas verschenen

  Hattrick Mertens betekent nekschot voor Empoli-coach Andreazzoli

  Aurelio Andreazzoli kon slechts 1 van zijn 11 matchen in de Serie A winnen.

  Dries Mertens kroonde zich vrijdag tot beste Belg in de Serie A met een hattrick tegen Empoli, al heeft dat een bittere nasmaak voor Aurelio Andreazzoli. De coach van Empoli wordt bedankt voor bewezen diensten.

  Empoli werd vrijdag ingeblikt met 5-1 door Napoli. Dries Mertens deed zijn duit in het zakje met drie doelpunten, goed voor de titel van meest trefzekere Belg in de Serie A ooit.


  De nederlaag betekende de doodsteek voor Empoli-coach Aurelio Andreazzoli. Hij loodste de club naar de promotie en won meteen zijn eerste uitdaging in de Serie A tegen Cagliari, maar het bleef bij die ene overwinning.

   

  Empoli heeft al een opvolger beet. Giuseppe Iachini (54) moet de Toscanen in de hoogste klasse houden. De Italiaan zat zonder club sinds zijn vertrek bij Sassuolo vorige zomer. Hoe had eerder al avonturen bij Chievo, Brescia, Sampdoria, Siena, Palermo en Udinese.