• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Mijn eerste nederlaag? Ja, dan zijn we daar ook vanaf"

  Van der Poel had een complete offday.

  Van der Poel had een complete offday.

  Het bewijs is geleverd: Mathieu van der Poel is ook maar een mens. In de Koppenbergcross kende hij een totale offday. Hij werd pas 21e. "Slechter dan vandaag, kan niet", zei de Nederlander na de cross.

  Van der Poel had al een haat-liefdeverhouding met de Koppenbergcross. Vorig jaar won hij. Twee jaar geleden liep het totaal niet. "Het was een déjà vu van twee jaar gelden. Het liep van geen kanten. Vandaag was niet leuk", reageerde Van der Poel nuchter.

   

  "Al bij de eerste beklimming van de Koppenberg wist ik dat het niet mijn dag was. Na dat foutje in het begin van de cross stond mijn stuur scheef, maar dat foutje was al een gevolg van niet super zijn. De eerste twee rondes hing ik ook al aan de rekker."

   

  "Ik heb niet het gevoel dat mijn piek voorbij is. Ik heb de voorbije dagen mischien iets fout gedaan, maar dat is achteraf makkelijk om te zeggen. Het was vooral een slechte dag en zondag zal het wel beter zijn, want slechter dan vandaag kan niet."

   

  "Dat het mijn eerste echte nederlaag is? Ja, klopt. Dan zijn we daar ook weer vanaf. Het hoort er bij."

   

  Van der Poel weigerde ondaks zijn slechte dag wel de handdoek te gooien en af te stappen. Ook omdat hem dat 5 minuten zou kosten in het DVV-klassement. "Nu spaar ik 48 seconden uit. Het is niet het ideale begin voor mij van dit regelmatigheidscriterium."