• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie moet scheidsrechters beschermen omdat VAR penalty toekent

  De match tussen River Plate en Gremio in de halve finales van de Copa Libertadores heeft geen fraaie beelden opgeleverd. In de slotfase moest de scheidsrechter beschermd worden door de politie nadat hij met de hulp van de videoscheidsrechter een penalty gefloten had.

  Gremio uit Brazilië, de titelverdediger, begon met een 0-1-bonus aan de match tegen de Argentijnse topclub River Plate. De Brazilianen scoorden ook na 35 minuten in de terugmatch, maar de partij kende een onwaarschijnlijke ontknoping.

   

  Met nog 9 minuten op de klok scoorde River Plate de aansluitingstreffer. In minuut 86 gingen de poppen aan het dansen. De videoscheidsrechter fluisterde in het oor van scheidsrechter Andres Cunha dat hij best eens naar de beelden zou komen kijken. Daar zag hij handspel van een speler van Gremio in de 16 en dus wees hij naar de stip.

   

  Er brak ongezien protest uit. Bressan, die naar de kant moest na zijn handspel, begon met de scheidsrechter te discussiëren. Daarna werd de ref omsingeld. De politie moest het veld betreden en maakte een cirkel rond de scheidsrechter om hem te beschermen. Het spel lag bijna 10 minuten stil. 

   

  Uiteindelijk trapte River Plate de penalty gewoon binnen. Zo plaatsten de Argentijnen zich voor de finale.

  Het incident tijdens River Plate - Gremio