• home
 • video
 • pas verschenen

  Kanye West bij Limburg United: "Wou met zijn vliegtuig landen in Genk"

  Lavar Ball en Kanye West in Houthalen-Helchteren

  Limburg United zal zelden zoveel internationale media-aandacht gekregen hebben voor een wedstrijd als gisteren. De ploeg speelde een demonstratiematch tegen de Amerikaanse Ball Brothers en plots dook superster Kanye West op in Houthalen-Helchteren. "We hebben de match even moeten stilleggen."

  Maarten Bostyn, de voorzitter van Limburg United, is al wel bekomen van het bezoekje van Kanye West. "LaVar Ball had een paar uur voor de wedstrijd wel laten vallen dat Kanye West eventueel zou langskomen, maar daar geloofden we niet veel van", vertelt Bostyn aan Studio Brussel.

   

  "Kanye is blijkbaar persoonlijk bevriend met Ball en hij was toevallig in België. Ze hadden dan maar afgesproken op de match."

   

  "Ik heb zelden iemand zo de aandacht naar zich zien toezuigen. Alles viel stil, mensen veerden recht met hun gsm in de aanslag. We hebben de match even moeten stilleggen. Ook de scheidsrechters en de spelers hadden alleen oog voor Kanye. Dat was best indrukwekkend om te zien. Die superster deed alles verstommen."

   

  "Maar al bij al is het sereen verlopen. Hij is op de plaatsen gaan zitten die voorzien waren voor LaVar Ball om naar de match te kijken. Niemand is hem komen lastigvallen. Nadien wou iedereen zich wel rond hem verzamelen, maar op verzoek van de security zijn ze op een afstandje gebleven. Hij is wel op de foto gegaan met spelers en entourage van beide teams. Dat is allemaal netjes en correct gegaan."

   

  En na de match? "Hij is nog op restaurant geweest in Genk. Hij dacht daar trouwens ook met zijn vliegtuig te kunnen landen, maar daar was Genk net niet mondiaal genoeg voor."

  De intrede van Kanye West (vanaf 1 uur 20 minuten)