• home
 • video
 • pas verschenen

  Club herdenkt zijn overleden fans: "Toch nog eens samen naar voetbal"

  De muur met foto's van gestorven Club-supporters.

  Deze week worden op Allerzielen alle overledenen herdacht. Club Brugge deed dat al voor de match tegen Oostende. Supporters konden een foto van een overleden Club-fan meenemen naar het stadion. Die werden opgehangen op een photowall en net voor de aftrap werden de overleden Club-fans nog eens herdacht.

  Op All Blues Day wou Club Brugge zijn overleden supporters herdenken. Fans konden hun dierbaren nog een keer mee naar het stadion nemen in de vorm van een foto. Voor de match konden ze die foto's ophangen op een photowall. Ze kregen ook een lampje dat kon aangestoken worden tijdens "You'll never walk alone".

   

  De supporters konden het initiatief van Club wel waarderen. "Het is heel mooi. Het zijn oude herinneringen als je vroeger samen naar hier kwam, je dronk een pintje na de match. Het doet me heel veel", vertelde een supporter.

   

  "We gingen normaal nog eens naar Club Brugge komen, maar dat is niet meer gelukt", zei iemand anders die een foto van zijn overleden schoonbroer ophangt.

   

  Voor de aftrap werd de muur met foto's dan voor de spelerstunnel gezet om de overledenen nog eens onder de aandacht te brengen. 

  Verhaeghe: "Mijn vader heeft van mij een Club-supporter gemaakt"

  "Het is bijna november en dan gaan we traditiegetrouw onze dierbaren die gestorven zijn herdenken", vertelt voorzitter Bart Verhaeghe. "We zijn een familieclub. We hebben de liefde voor Club allemaal gekregen van onze ouders en geven het door aan onze kinderen. We vonden het dan ook heel belangrijk om dit te doen, om die mensen te eren."

   

  "Dit hoort bij het leven.  We zijn een club die in het leven staat. De club zal blijven bestaan. Dat is een traditie die wordt doorgegeven. De spelers voelen zich zo ook gesteund, niet alleen door de mensen in het stadion, maar ook door de mensen die er jammer genoeg niet meer zijn."

   

  "Ik heb hier ook een foto van mijn vader opgehangen. Hij is jammer genoeg te vroeg overleden. Ik had hem graag nog veel mooie momenten gegeven. Hij heeft de bekerfinale net niet meegemaakt en hij heeft de titels niet meegemaakt. Toch niet in het stadion, maar hij was altijd bij mij. Hij heeft van mij een Club-supporter gemaakt en ik geef dat door aan mijn kinderen."