• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Klay Thompson onttroont teammaat Curry als driepuntkoning: 14x BOEM!

  " "

  "Stephen was niet egoïstisch. Go get it", riep hij me toe.

  Stephen Curry is zijn record van meeste driepunters in 1 wedstrijd kwijt, maar het blijft binnen de ploeg: Warrior Klay Thompson wierp gisteren op bezoek bij Chicago Bulls 14 bommen binnen, eentje meer dan Curry in 2016. Golden State won de match met 124-149.

  Bekijk de record brekende driepunter:

  14 driepunters en 52 punten in 3 quarters

  De 52 punten van Thompson gisteravond zijn een seizoensrecord. Voor de rust had hij al 10 driepunters gemaakt. De Warriors stonden na 2 quarters 92-50 voor. Die 92 punten zijn een rustrecord voor een bezoekend team. Enkel thuisploeg Phoenix deed ooit beter met 107 punten tegen Denver in 1990.

   

  Die 42 punten zijn ook het grootste verschil bij de rust van een uitteam.

   

  Thompson probeerde het 24 keer vanachter de boog, 14 keer was het raak. Op 8 november 2016 was Curry tot 13 stuks gekomen tegen de New Orleans Pelicans. Curry maalde er niet om: "Steph zei me bij de rust: "Go get i!" Dat toont zijn onzelfzuchtigheid. Net als alle anderen: iedereen probeerde me in een goeie positie te brengen", was Thompson dankbaar.

   

  Op 5 minuten van het einde van het derde quarter was het zo ver: twee keer 3 vingers gingen in de lucht. Zelfs de Bulls-fans juichten Thompson toe, toen hij geschiedenis schreef. En het had nog meer kunnen zijn, maar in het vierde quarter kwam hij niet meer van de bank.

   

  Voor de match van vandaag had Thompson nog maar 5 driepunters gemaakt in 36 pogingen in 7 wedstrijden. Het record van 173 punten in een reguliere match - ook door Phoenix in het seizoen 90-91 - ging er niet aan.

  Bekijk alle driepunters van Thompson:

  Lakers weer onderuit

  Ondertussen blijven de Lakers maar verliezen: in Minneapolis liepen James en co. al tegen hun 5e verlies in 7 matchen aan: 124-120. LeBron James kwam tot 29 punten, 10 rebounds en 7 assists. Maar die score werd uitgewist door de 32 punten van Jimmy Butler, die in het vierde quarter liefst 5 driepunters omzette. Daar hadden de Lakers, die op het eind van het derde quarter 85-90 voorlagen,  niet van terug.

  Bekijk de hoogtepunten van Minnesota-LA Lakers: