• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Thaise voorzitter had grootse plannen met OHL"

  Vichai Srivaddhanaprabha geloofde in het project op langere termijn.

  De dood van OHL-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha liet ook het panel van Extra Time niet onberoerd. Peter Vandenbempt haalde herinneringen op aan de "warme en gemoedelijke man".

  "Ik heb hem zelf niet ontmoet, maar hij was een warme en gemoedelijke man. Iemand vertelde me over zijn eerste wandeling in Leuven. Hij zag meteen een pand dat hij wou kopen voor een fanshop en een café. Dat is natuurlijk het voordeel als je rijk bent. "We buy", zei hij. Srivaddhanaprabha had grootse plannen, ook met de club."

   

  "Hij heeft ook zijn eigenheid geïntroduceerd bij OHL. Aan de vooravond van het seizoen moesten de trainers en de spelers verzamelen rond de middencirkel. Ze moesten dan hun geboortedatum en -dag vertellen aan boedhistische monniken, die dan bepaalde spreuken uitspraken. Vorig seizoen kwamen dan 7 monniken op bezoek en won OHL met 7-1."

   

  "Srivaddhanaprabha was iemand die de weg van de geleidelijkheid wilde bewandelen. Hoewel hij geld had, wou hij niet meteen de beste spelers kopen. Zijn zoon neemt nu waarschijnlijk over."

   

  "Hij was ook ongelofelijk geliefd, ook in Leicester. Ze mochten degraderen tot de allerlaatste reeks, de supporters hebben iets onwaarschijnlijks meegemaakt met de titel in de Premier League. De voorzitter kon nooit nog wat fout doen. Hij was ook zeer genereus. Het is een tragische gebeurtenis."

  Vandenbempt: "De voorzitter heeft zijn eigenheid geïntroduceerd bij OHL"