• home
 • video
 • pas verschenen

  Heemeryck wint als duatlon vermomde triatlon op Sardinië

  Heemeryck

  Heemeryck (r) won met grote overmacht.

  Pieter Heemeryck heeft op Sardinië gezegevierd in de Challegene Forte Village, een triatlon die door de hoge golven in de zee was omgevormd tot een duatlon.

  De zwemproef van de halve triatlon op Sardinië werd door de hoge golven geschrapt. Hierdoor besliste de organisatie om er een duatlon van te maken: eerst 5 kilometer lopen, dan 90 kilometer fietsen en ten slotte nog eens 21 kilometer lopen.

   

  Voor Heemeryck is het de 2e internationale zege van het seizoen. Hij had iets meer dan 4 minuten voorsprong op de Amerikaan Chrabot. "Het was niet in mijn voordeel dat het zwemmen wegviel, want daar had ik voorsprong op mijn concurrentie willen nemen. Gelukkig had ik een goeie dag bij het lopen", vertelt Heemeryck.

  De finish van Heemeryck