• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische achtervolgers verpulveren BR, maar gaan eruit in 1e ronde

  De Belgische achtervolgingsploeg (archief) is nieuw: De Ketele, Ghys, De Vylder en Van den Bossche.

  3'57"037, dat is voortaan het Belgische record op de achtervolging. Gisternacht zorgden Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche op de wereldbeker in Canada voor een recordtijd door een eerste keer onder de 3'59" te duiken. Maar die bleef maar enkele uren staan.  

  Het kwartet reed pas vorige week op de WB-manche in Saint-Quentin-en-Yvelines voor het eerst samen voor 4'00"553. In de kwalificaties gisteren in Milton kwam dan die 3'58"939, maar die werd tenietgedaan door hun tijd in de eerste ronde vandaag tegen Frankrijk.

   

  Met 3'57"037 rondden ze bijna de kaap van 3'57", ze deden bijna 2 seconden af van hun BR van gisteren. Die prestatie leverde evenwel geen medaillestrijd op. Frankrijk wipte de Belgen met 3'55"531.