• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Vakantie? Ik moet eerst nog een betonplaat gieten"

  Deze week werd in Tielt het fotoboek van wielerploeg Quick-Step voorgesteld: “The Wolfpack: 365 days on the road”. Sporza maakte van de gelegenheid gebruik om een paar renners enkele eindeseizoensvragen voor te leggen.

  Wat is de mooiste foto uit het boek?

  Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe

  Volgens Yves Lampaert en Iljo Keisse is de foto van Julian Alaphilippe die een handenstand doet op de ploegwagen na de Ronde van Frankrijk de mooiste.

   

  Philippe Gilbert kiest voor een persoonlijk kiekje. “De foto van mezelf met mijn kinderen tijdens een massage. Dat zijn mooie momenten, ook voor hen. Ze zullen blij zijn om deze foto later nog eens terug te zien.”

   

  Voor Julian Alaphilippe is er niet echt één foto die eruit springt. “Het boek in zijn geheel is prachtig. Ik denk dat iedereen trots is op het werk van Sigfrid. Voor ons is het een heel mooi aandenken na een fantastisch seizoen."

   

  Elia Viviani kiest voor deze foto van Zdenek Stybar na de Strade Bianche. “Het beeld van Siena achter Stybar is prachtig. Zeker na zo een zware race, met de regen en de modder. Maar Zdenek heeft de lach om de mond. Fantastische foto.”

  Zdenek Stybar

  Zdenek Stybar

  Alaphilippe: "Het boek als geheel is prachtig"

  Wat is de mooiste overwinning van het seizoen?

  In deze categorie zijn de meningen verdeeld. Yves Lampaert kiest voor de
  overwinning van Niki Terpstra in E3 Harelbeke. “Omdat we daar als ploeg heel
  het peloton in de vernieling gereden hebben en hij heeft het op een sterke
  wijze afgewerkt."

  "De overwinning van Bob Jungels in Luik. Een groot moment dat ik nooit zal vergeten"

  Julian Alaphilippe

  “Fiew, dat is wel een heel moeilijke”, blaast Iljo Keisse. Maar toch gaat z’n voorkeur uit naar misschien wel de grootste overwinning van het seizoen: de Ronde van Vlaanderen van Niki Terpstra. “Omdat ik al heel lang met Niki op de kamer lig. Hij is altijd de perfecte ploegmaat geweest voor ons."


  Elia Viviani is het eens met Iljo Keisse en kiest ook voor Vlaanderens Mooiste. ”Het was een verbazende solo. Hij viel aan vanuit de groep der favorieten. Voor ons als team was dit een heel belangrijke overwinning.”

  Alaphilippe kiest voor de zege van boezemvriend Jungels.

  Viviani: "Het was een fantastische solo"

  Je mag alle overwinningen van The Wolfpack ruilen voor één overwinning voor jezelf, welke koers kies je?

  “Ja jongens! Allemaal voor één”, blaast Iljo Keisse.  "Als ik dan toch moet kiezen, doe dan maar wereldkampioen, liefst op de weg. "


  Yves Lampaert droomt van een overwinning in de helleklassieker. “Zonder twijfel Parijs-Roubaix. Ik heb die koers al gereden van bij de beloften. Het is mijn droomkoers.”

  Julian Alaphilippe blijft diplomatisch, al was hij was graag wereldkampioen geworden dit jaar. “Ik verkies de 73 overwinningen van de ploeg. Ik heb mijn uiterste best gedaan op het WK. Ik wil niet ruilen.”

   

  “Milaan-Sanremo”. Dat is het kort maar krachtige antwoord van Viviani. Als Italiaan en rassprinter is La Primavera uiteraard zijn droomkoers. “Ik ruil met plezier mijn 18 overwinningen van dit jaar voor deze koers."

  Keisse: "Ja jongens! Allemaal voor één?"

  En nu verlof. Waar gaat de reis heen?

  Na een lang seizoen zijn de renners toe aan een verdiende vakantie, maar vreemd genoeg weten de meesten nog niet waar de reis naartoe gaat.
   

  Belgisch kampioen Yves Lampaert gaat voor een last-minute. “We hebben nog niet gekozen. Ik ben een tuinhuis aan het zetten en ze komen de betonplaat nog gieten, dus ik weet nog niet wanneer ik zal kunnen vertrekken."

   

  Philippe Gilbert is nog maar net terug van de Ronde van China. Hij blijft nog even in België bij de familie en daarna gaat het richting Monaco. “Als we thuis zijn, zien we nog wel wat we doen.”

  Volgende week ga ik op vakantie maar ik weet nog niet naar waar.

  Julian Alaphilippe

  Voor Elia Viviani is de vakantie zelfs al voorbij. “Na de Vuelta zat mijn seizoen erop, dat is al meer dan een maand geleden. Ik ben 10 dagen met mijn vriendin op reis geweest, heel relax.”


  De Italiaan is al volop bezig met de voorbereiding van het winterseizoen. “Ik heb al 4 à 5 keer op mijn fiets gezeten, heel rustig. Ik ben wel wat kilootjes verdikt maar ik zit vol energie voor het winterseizoen en zeker de Zesdaagse in Gent.”

  Lampaert: "Vakantie? Eerst nog een betonplaat gieten"

  Win het boek van The Wolfpack: 365 days on the road

  U kunt het boek van fotograaf Sigfrid Eggers ook zelf in huis halen. Speel hier mee met onze wedstrijd en win een exemplaar van "The Wolfpack".