• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet krijgt hulp van Denifl, vorig jaar ritwinnaar in Vuelta

  Stefan Denifl

  In 2017 won Denifl de 17e etappe in de Vuelta.

  De Oostenrijker Stefan Denifl (31) rijdt volgend seizoen voor CCC, de opvolger van BMC en nieuwe ploeg van Greg Van Avermaet. Hij komt over van het procontinentale Aqua Blue Sport.

  Denifl schreef vorig jaar een etappe in de Vuelta op zijn naam en werd in 2017 in eigen land eindwinnaar van de Ronde van Oostenrijk. "Hij heeft bewezen dat hij wedstrijden kan winnen en wordt een waardevolle ploegmaat in rittenkoersen en grote rondes", legt teammanager Jim Ochowicz uit.

   

  De Oostenrijker heeft een verleden bij onder meer Cervélo, Leopard Trek, Vacansoleil en IAM Cycling, allemaal ploegen die op een of andere manier uit het peloton verdwenen. Nu Aqua Blue Sport hetzelfde lot onderging, moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever. 

   

  "Ik had nog een contract tot eind 2019 dus was ik met geen enkele ploeg in gesprek. Zo laat op het seizoen is de markt altijd ingewikkeld dus ik ben tevreden bij CCC te kunnen tekenen", klinkt het bij Denifl. "Ik hoop weer aan te knopen bij mijn niveau van 2017 en hoewel mijn programma nog niet vastligt, zou deelnemen aan de Giro heel leuk zijn. Mijn droom is om ooit de Tour te kunnen rijden."

   

  Bij CCC Team, dat met een Poolse WorldTourlicentie zal uitkomen, wordt Denifl ploegmaat van onder anderen Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck.

  Hoewel mijn programma nog niet vastligt, zou deelnemen aan de Giro heel cool zijn. Mijn droom is om ooit de Tour te kunnen rijden.

  Stefan Denifl

  Zo won Denifl vorig jaar een rit in de Vuelta