• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Toen Bayat zich voorstelde, zei hij: "Ik ben verpakkingsdeskundige""

  Het fraude-onderzoek was de rode draad in Extra Time. De panel-leden discussieerden hoe het beter kan. Maar af en toe was er ook ruimte voor een vleugje humor.

  Mulder: "Volwassenen die doosjes sparen?"

  • Frank Raes: "De advocaat van Sébastien Delferière heeft gezegd dat Delferière niet wist dat Veljkovic een makelaar was."
  • Filip Joos: "Als je bevriend geraakt met iemand, vraag je toch wat hij doet?"
  • Jan Mulder: "Maar als je dan aan Bayat vraagt wat hij doet, zegt hij: "Ik ben verpakkingsdeskundige. Volwassen mannen die doosjes sparen..."

  "Is het oké dat voorzitter Club vicevoorzitter is van bond?"

  Jan Mulder stelde gisteren ook de functie van Bart Verhaeghe bij de voetbalbond in vraag. "Is het oké dat de voorzitter van Club Brugge vicevoorzitter van de bond is?", vroeg Mulder zich af. "Dat kan toch niet."

   

  "Bart Verhaeghe kan zich toch beter met Club Brugge bemoeien? Nu is dat toch een vermenging van machten? Er moet een scheiding der machten zijn."

  Mulder: "KBVB zou beter ruitenwasser inhuren"

  Jan Mulder onthulde gisteren waarom de hoofdzetel van de KBVB van de Heizel naar Tubeke verhuist. 

   

  • Jan Mulder: "Peter Bossaert (de nieuwe CEO van de KBVB) heeft het bondsgebouw te koop gezet. Weet je waarom? De ramen zijn vuil. Je kan niet meer door de ramen kijken. Daarom bouwen ze een nieuw bondsgebouw in Tubeke."
  • Marc Degryse: "En wat is daar verkeerd mee?"
  • Jan Mulder: "Dat je dan beter een ruitenwasser kan inhuren. Dat bondsgebouw staat daar nu toch leuk, naast het Koning Boudewijnstadion?"

  Joos: "Liever 12e en meest ethische club ter wereld"

  Filip Joos lanceerde een voorstel om het Belgisch voetbal ethischer te maken. "Waarom is er geen enkele ploeg die begint met een charter dat luidt: "Wij gaan nooit in beroep tegen de ref, wij helpen de ref op het veld. Is er een hoekschop, dan zeggen we de ref dat het hoekschop is.""


  "Als je dat doet, staat L’Equipe daar na 3 weken voor een reportage", zegt Joos. "En na 2 maanden staan de sponsors in de rij om op je truitje te mogen staan. Je wint er enkel maar aan. "

   

  "Waarom knokken ze tussen plaats 10 en 8? Ik ben liever 12e en de meest ethische club ter wereld. Maar neen, je krijgt een boete bij ons als je te laat bent op training. En als je een schwalbe doet, krijg je applaus."

  Verheyen: "Een analyse van Oostende - Gent, moet dat echt?"

  Toen Frank Raes na alle gesprekken over het fraudethema wou overgaan naar de analyse van KV Oostende - AA Gent (0-4), probeerde Oostende-coach Gert Verheyen daar toch nog aan onderuit te komen.

   

  • Gert Verheyen: "Moeten we het nu echt over Oostende - Gent hebben?"

   

  • Filip Joos (lacht): "Dan praten we toch gewoon voort over verkochte matchen: Oostende - Gent."