• home
 • video
 • pas verschenen

  Boudeweel over Lokeren: "Voetbal in Waasland is altijd groot probleem geweest"

  " "

  Lokeren doet het met 5 op 33 helemaal niet goed.

  Sportief ging het Lokeren met 5 op 33 al niet voor de wind, maar de nummer 15 in de Jupiler Pro League wordt door coach Peter Maes nu ook genoemd in het fraudeschandaal. Sporza-commentator Tom Boudeweel schetst de gang van zaken bij de Wase club. 

  Band met Veljkovic

  Het lijkt erop dat de rol van Peter Maes in dit dossier te maken heeft met zwart geld. Het beeld van Ivan Leko staat nog op ons netvlies gebrand en daar gaat het nu ook naar toe, want Maes werkt al jaren samen met manager Dejan Veljkovic.

   

  Veljkovic heeft Maes' belangen altijd behartigd: bij KV Mechelen, Racing Genk en Lokeren. Door die verhouding lijkt het mij logisch dat de speurders daar ook zoeken, want ze hebben al een lange relatie.

  Mindere resultaten

  Of Peter Maes dan nog trainer van Lokeren kan blijven? Lokeren heeft een statement gebracht dat hij voorlopig trainer blijft, maar woensdag is een vrije dag. Dan hebben ze nog tijd om na te denken. Ik laat me ook vertellen dat Maes zeker nog zal samenzitten met voorzitter Roger Lambrecht.

   

  Die sportieve malaise komt er natuurlijk nog bij. Ik denk dat ze afgelopen weekend ook al gepraat hebben over het sportieve. Kan hij op basis van 5 op 33 wel trainer blijven? Zijn positie stond al ter discussie door die mindere resultaten.

   

  Maes heeft natuurlijk bonuspunten, want hij heeft voor een mooie periode gezorgd met onder meer Europees voetbal. Maar eerlijk: die tweede ambtstermijn is duidelijk minder succesvol.

   

  Het is nog maar de vraag of hij trainer kan blijven op basis van wat de onderzoeksrechter zal beslissen en of hij trainer kan blijven op basis van de sportieve resultaten. Van Lambrecht heeft hij nog een weekje respijt gekregen, maar ik ben benieuwd naar wat de komende dagen zal volgen.

  Het karakter van de voorzitter

  Intussen zit voorzitter Roger Lambrecht nog altijd stevig op zijn stoel en ik weet ook niet wie hem er af zal krijgen. Dat is een beetje het probleem van Lokeren. Na het vertrek van sportief directeur Willy Reynders bepaalde een trio met Lambrecht en Maes het sportieve.

   

  Lambrecht moet nu ook beslissen over het lot van Maes. Hij heeft het nogal voor hem. Er is niemand anders die kan beslissen. Lambrecht moet het allemaal alleen doen. Hij is intussen 87. Hij heeft al zoveel malaises moeten trotseren. Hij moet een enorm sterk karakter hebben om dit te overleven. Ik weet niet hoelang dit nog kan doorgaan.

  Geen vergelijking met KV Mechelen

  Je kunt deze situatie overigens niet vergelijken met die van KV Mechelen, waar afgelopen weekend 15.000 supporters hun club kwamen aanmoedigen. Bij KVM zitten de fans mee verweven in het beleid, dat is bij Lokeren niet het geval.


  Ze hebben het er altijd moeilijk gehad om het stadion te vullen. Het leeft er niet zo. Voetbal in het Waasland is toch altijd een groot probleem geweest. Mocht Lokeren degraderen, dan weet ik niet of ze ooit terugkomen. Of er moet een nieuwe sterke man of een nieuwe groep komen.

  Tom Boudeweel