• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho ontsnapt met waarschuwing na incident tegen Chelsea

  Manchester United-trainer José Mourinho heeft van de Engelse voetbalbond geen straf gekregen voor zijn gedrag op het einde van de partij tegen Chelsea. Marco Ianni, de assistent van Chelsea die de Portugees uitdaagde, wordt wel aangeklaagd.

  Chelsea en Manchester United speelden 2-2 gelijk in hun topper, maar achteraf werd er vooral gepraat over een opstootje tussen José Mourinho en Marco Ianni. Na de late gelijkmaker van zijn team ging Ianni iets te uitbundig vieren voor de neus van de Portugees. Die moest in bedwang gehouden worden.

   

  De FA legde de schuld voor het incident vooral bij Chelsea-assistent Ianni. Hij maakte ongepaste gebaren en wordt aangeklaagd voor ongepast gedrag. José Moruinho komt weg met een waarschuwing, "maar werd wel nog eens formeel herinnerd aan zijn verantwoordelijkheid als trainer". 

   

  "Beide clubs kregen ook nog eens heel duidelijk uitgelegd welk gedrag er verwacht wordt van trainers en spelers", klonk het nog bij de FA.