• home
 • video
 • pas verschenen

  Golden State verliest, vechtersbazen 2 tot 4 matchen geschorst

  Damian Jones en Juancho Hernangomez

  Juancho Hernangomez (Denver) blokt Damian Jones (Golden State) af.

  In de NBA is titelverdediger Golden State tegen een nederlaag aangelopen. Een blok in de slotseconde deed de Warriors de das om. Chris Paul (Houston Rockets) en Lakers-spelers Ingram en Rondo moeten enkele matchen op de strafbank zitten.

  Warriors stuiten op blok

  De Golden State Warriors zijn vannacht kopje-onder gegaan in Denver (100-98). Stephen Curry bracht in de slotseconden Damian Jones in stelling om een verlenging af te dwingen, maar dat was zonder Juancho Hernangomez gerekend. De forward van de Denver Nuggets blokte de lay-up af.

   

  De Warriors hadden hun dagje niet. Ze scoorden slechts 7 driepunters, leden het ene balverlies na het andere (18 in totaal) en stapelden de fouten op. Met 30 punten was Curry nagenoeg de enige Warrior in vorm, maar ook hij kon de eerste seizoensnederlaag (op 3 matchen) niet voorkomen. Denver staat met 3 op 3 aan de leiding in het Westen.

   

  Het beslissende blok van Juancho Hernangomez (Denver Nuggets):

  NBA-uitslagen zondagnacht

  • Cleveland - Atlanta 111 - 133
  • LA Clippers - Houston 115 - 112
  • Denver - Golden State 100 - 98
  • Oklahoma City - Sacramento 120 - 131

  Vechtersbazen geschorst

  Chris Paul (Houston Rockets) en Rajon Rondo en Brandon Ingram (LA Lakers) mogen het parket even niet betreden. Zijn zijn respectievelijk 2, 3 en 4 matchen  geschorst voor hun knokpartij van zaterdagavond.

   

  Daarbovenop krijgen ze fikse boetes. Paul moet 491.781 dollar of 426.347 euro van zijn loon inleveren, Rondo 186.206 dollar en Ingram 158.817 dollar.

   

  Wat is er gebeurd? Rondo spuugde naar Paul, waarop hij een vinger in zijn gezicht kreeg. Daarna deelden de twee mekaar klappen uit. Ingram kwam zich moeien en mepte nog harder. Gelukkig was er nog LeBron James om de gemoederen te bedaren.