• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde disciplinaire soap: geen sanctie voor Wesley, Carcela en co

  Wesley & Carcela

  Het viertal is speelgerechtigd voor dit weekend.

  Na een disciplinaire soap van tweeënhalve maand zijn Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) vrijgesproken van een sanctie. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB beslist.

  Vorige week werden de vier strafdossiers opnieuw ingeleid bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.  Om rechtsonzekerheid te vermijden, had de Evocatiecommissie echter beslist dat de strafmaat gebaseerd moest zijn op de indicatieve tabel van vorig seizoen. 

   

  De Geschillencommissie Hoger Beroep was consequent en vorderde daarop ook de bewijzen voor de goedkeuring van die oude tabel. Hetzelfde probleem deed zich echter opnieuw voor: ook de oude tabel, die dateert uit 2014, was niet goedgekeurd door de raad van bestuur van de Pro League.

   

  Bondsprocureur Marc Rubens slaagde er logischerwijs niet in de gevraagde bewijzen te leveren, waarop het viertal vrijgesproken moest worden op basis van procedurefouten. Rubens legde nog uitreksels van pv's neer van juni en juli 2014, maar die werden niet als bewijs van goedkeuring aanvaard. Zo komt er een einde aan een disciplinaire soap van exact tweeënhalve maand.

   

  Begin augustus werd het viertal al gesanctioneerd voor hun rode kaarten in het begin van de competitie. Wesley zat toen al 2 van zijn 6 schorsingsdagen uit, Carcela werd 2 dagen geschorst, Ocansey 4 en Brogno 2. Vanavond kan Club Brugge dus gewoon rekenen op aanvaller Wesley, ook Carcela, Ocansey en Brogno kunnen dit weekend spelen.

  Bekijk de fout van Wesley op Katranis

  Carcela kreeg rood na een fout op Boljevic

  Ocansey plantte zijn elleboog in de nek van Ilaimaharitra