• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Titelfavoriet Houston laat zich verrassen in openingswedstrijd

  " "

  Anthony Davis (23) is de man van de match bij New Orleans.

  De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe NBA-seizoen is op een deceptie uitgedraaid voor titelkandidaat Houston. De Rockets gingen thuis zwaar onderuit tegen New Orleans.

  De Rockets kregen een 112-131 om de oren van de Pelicans, waar Anthony Davis onstopbaar was met 32 punten, 16 rebounds en 8 assists. Nikola Mirotic en Julius Randle deden daar vlotjes respectievelijk 30 en 15 punten bij.

   

  Houston, dat vorig seizoen nog kampioen Golden State tot het uiterste dwong in de finale van de Western Conference, kapseisde in het tweede quarter (25-36). Bij de rust stond er 54-71 op het bord, dat kregen ze niet meer recht.

   

  Vorig seizoen sloten de Rockets het reguliere seizoen als beste af met 65 zeges en 17 nederlagen. Nooit kregen ze toen zoveel punten tegen als gisteravond. Dat ze 2 sleutelspelers in de defensie verloren - Trevor Ariza en Luc Bmah a Moute - heeft daar wellicht mee te maken.

   

  Offensief kon MVP James Harden het tij niet keren: hij flirtte met een "triple-double" (18 punten, 10 assists, 9 rebounds).

  Kijk naar de hoogtepunten van Houston-New Orleans (of Harden-Davis):