Theuns verlaat Sunweb: "Geen zin om me nog een jaar lang minder goed te voelen"

  Theuns won geen enkele wedstrijd voor Sunweb.

  Edward Theuns en Team Sunweb hebben hun samenwerking in onderling overleg stopgezet. De 27-jarige Belg kon niet aarden in de Duitse WorldTour-formatie en heeft al een nieuwe ploeg gevonden. "Op het einde van de week komt er meer duidelijkheid."

  "Voor mij werkt het niet 100%"

  Edward Theuns tekende in 2017 een contract voor 2 seizoenen bij Team Sunweb, maar doet dat niet uit. "In de loop van dit seizoen werd duidelijk dat onze visies erg verschillen", zegt Theuns bij Sporza.

   

  "We hebben veel gepraat en uiteindelijk is in onderling overleg beslist om het contract te beëindigen en elk onze eigen weg te gaan."

   

  Voelde Theuns zich niet meer thuis bij de Duitse ploeg? "Dat kan je zeggen. Sunweb heeft een bepaalde manier van werken. Voor sommige renners kan dat misschien heel goed werken, maar voor mij werkte het niet 100%."

   

  "Ik ben ook ambitieus en ik zag het niet zitten om mij nog een jaar minder goed te voelen in een ploeg. Het leek ons dan ook het beste om niet nog een jaar veel energie te investeren in elkaar."

  Ik ben ook ambitieus en ik zag het niet zitten om mij nog een jaar minder goed te voelen in een ploeg.

  "Voelde mij bij Topsport-Vlaanderen en Trek meer thuis"

  Waar liep het mis? "Er is een bepaalde manier van werken die typisch is voor die ploeg. Ze halen er ook veel mooie resultaten mee. Voor veel renners zal het wel een goede manier zijn, maar bij sommige mensen past het niet. Ook niet bij mij."

   

  "Ik ben niet naar Sunweb gekomen om er na 1 jaar opnieuw weg te zijn. Maar in de loop van dit seizoen is gebleken dat we een ander gedacht hebben over veel dingen."

   

  "Het is moeilijk om een voorbeeld te geven. Dat is ook de interne keuken van een ploeg. Het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen. Soms moet je je er gewoon bij neerleggen dat je van visie verschilt."

   

  "Ik ben blij dat we er goed zijn uitgekomen en dat alles op een volwassen en verstandige manier is opgelost. Nogmaals: het is moeilijk te beschrijven waarin we verschillen. Ik voelde mij bij Topsport-Vlaanderen en Trek gewoon veel beter thuis."

  Ik ben niet naar Sunweb gekomen om er na 1 jaar opnieuw weg te zijn. Maar in de loop van dit seizoen is gebleken dat we een ander gedacht hadden over heel wat dingen.

  "Op het einde van de week meer duidelijkheid"

  Wat brengt de toekomst voor Theuns? "Op het einde van de week komt er meer duidelijkheid. Ik heb al een nieuwe ploeg gevonden en laat het aan dat team over om te communiceren met de buitenwereld."

   

  "Op het einde is alles heel snel gegaan. Ik heb een goede manager en die heeft ervoor gezorgd dat gesprekken met andere teams werden opgestart. Ik doe mijn jaar contractueel uit en verlaat daarna Sunweb zonder ruzie. De wielerwereld is klein en ik kan die mensen zeker nog tegenkomen in mijn carrière."