• home
 • video
 • pas verschenen

  WK leverde Rusland aardig zakcentje op: 12,5 miljard euro

  Het WK voetbal heeft Rusland geen windeieren gelegd. Volgens het organisatiecomité zorgde het toernooi voor een injectie van 12,5 miljard euro in de Russische economie. Er zouden tussen 2013 en 2018 ook elk jaar zo'n 315.000 banen gecreëerd zijn.

  De hoofd van het organisatiecomité van het WK in Rusland is te gast in Doha, de plaats waar over 4 jaar het WK gehouden zal worden. Daar had hij bijzonder rooskleurige vooruitzichten voor de toekomstige organisator. 

   

  Sorokine citeerde uit een rapport dat de economische, sociale en ecologische effecten onderzocht van het WK op Rusland. "Tussen 2013 en 2018 heeft het WK de Russische economie 952 miljard roebel (12,5 miljard euro) opgebracht. Dat vertegenwoordigt 1,1 procent van het BBP. Het zijn vrij verrassende cijfers."

   

  Ook zou het WK tussen 2013 en 2018 elk jaar voor 315.000 banen gezorgd hebben en zal de Russische economie nog vijf jaar kunnen genieten van de positieve effecten van het toernooi. Sorokine verduidelijkte wel niet of het rapport van zijn eigen organisatie door een internationale instantie, zoals de FIFA, gesuperviseerd was.