• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep is opnieuw zeker van nummer 1 eind 2018: "Trots"

  " "

  Simona Halep is de 13e speelster die 2 jaar na elkaar het jaar op 1 afsluit.

  De Women's Tennis Association (WTA) heeft bekendgemaakt dat Simona Halep zeker is van het jaar af te sluiten als nummer 1 van de wereld. Ook eind 2017 stond de Roemeense op de eerste plaats van de wereldranking.

  Halep is de 13e speelster die "de dubbel" lukt sinds de invoering van de geautomatiseerde klassementen in 1975. Op 9 oktober 2017 werd ze de 25e tennisster die op de 1e WTA-plaats terechtkwam. Op een korte periode in het voorjaar na bleef ze daar ook staan.

   

  Dit jaar won de 27-jarige Oostblokster haar eerste grandslamtoernooi, in Roland Garros. Ze pakte daarna nog 2 titels (Shenzhen, Montreal) en speelde nog 3 finales (Australian Open, Rome en Cincinnati). Haar jaar leverde 46 overwinningen en 11 nederlagen op.

   

  Halep reageerde bij de WTA: "Het jaar als nummer 1 afsluiten is een enorme eer. Het is heel bijzonder dat ik dat een tweede keer mag doen, zeker omdat ik in 2018 ook mijn eerste grandslamtitel mocht vieren. Dat mijn naam in deze lijstjes staat, maakt me heel trots."

   

  Halep sukkelt met een hernia (15 dagen geleden zegde ze af voor Peking), maar is deze week toch ingeschreven in het WTA-toernooi van Moskou. Van 21 tot 28 oktober wordt ze ook verwacht op de Masters in Singapore met de 8  beste speelsters van het jaar.