• home
 • video
 • pas verschenen

  Handbalkampioen Bocholt zet Europees avontuur voort

  Evert Kooijman

  De Nederlander Evert Kooijman maakt 7 doelpunten voor Achilles Bocholt.

  Achilles Bocholt heeft zich het voorbije weekend voor de eerste keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de 3e kwalificatieronde van de EHF-cup. De Belgische landskampioen won zowel de heen- als de terugmatch tegen de Luxemburgse club Käerjeng.

  EHF-cup ronde 2: Bocholt - Käerjeng (Lux) 41-35

  • Team Bocholt: Alberts, Leroy, Wertelaers 4, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 7, Cremers, Koninkx 1, Spooren 9, Valkenborgh 5, J. Lamers 1, Driesen, Roelants, D. Kedziora 5(1), Meijer 2
  • ruststand: 20-19
  • heenmatch: 29-33

   

  Dinsdag wordt geloot voor de 3e kwalificatieronde.

  Coach: "Spectaculair handbal"

  “Het was een goede wedstrijd met heel veel doelpunten. Spectaculair handbal”, reageert Bocholt-coach Bart Lenders. “Vanaf het begin hebben we de match in handen genomen en hebben we, op één moment na, constant op voorsprong gestaan."

   

  "Vanaf het moment dat we een kloofje van 2 à 3 doelpunten hadden, lieten we hen altijd terug in de wedstrijd komen en kwamen ze keer op keer langszij. Maar Käerjeng is dan ook een heel goede ploeg. In vergelijking met vorige week stelden ze twee andere spelers op maar de verwachte 7 tegen 6 tactiek bleef uit.”

   

  “In de tweede helft zijn we snel blijven handballen en zaten zij er door. Daar hebben we het verschil gemaakt. Iedereen heeft kunnen spelen en de jonkies hebben hun goaltjes meegepikt met als resultaat een goede overwinning met 6 goals verschil. Op naar de volgende ronde. "

   

  "Het was heerlijk spelen in een quasi uitverkochte en bijzonder sfeervolle Damburg. Ik wil de fans daar bijzonder hartelijk voor bedanken”, besluit Lenders.

  Foto's van de terugmatch: