• home
 • video
 • pas verschenen

  Skivedette Vonn bergt na komend seizoen haar latten op

  Lindsey Vonn begint deze winter aan haar laatste seizoen. De Amerikaanse, die volgende week 34 wordt, zet in 2019 een punt achter haar indrukwekkende carrière. Volgens Vonn is het haar lichaam dat zegt dat het genoeg geweest is. "Ik wil graag nog actief zijn op oudere leeftijd, dus moet ik naar de toekomst kijken."

  Lindsay Vonn wil haar laatste seizoen in december starten in Lake Louise. Ze zal deze winter enkel nog deelnemen aan afdalingen en Super-G's. Ze heeft nog een doel voor ogen. Het record van gewonnen wereldbekermanches breken. Vonn heeft er 82 op haar erelijst staan, dat zijn er 4 minder dan de Zweedse Ingemar Stenmark.

   

  "Als ik het record kan breken, wordt een droom werkelijkheid", vertelde Vonn aan NBC. "Maar als het niet lukt, kan ik hoe dan ook terugblikken op een ongelofelijke carrière. Ik ben nog steeds de meest gelauwerde skiester uit de geschiedenis."

   

  Vonn telt op haar erelijst 4 eindzeges in de algemene wereldbeker en 3 olympische medailles, waaronder een gouden op de afdaling in 2010. Ze stond ook zeven keer op een WK-podium, waarbij twee keer als wereldkampioene (in 2009 op de super-G en afdaling).     

   

  Haar erelijst had nog indrukwekkender kunnen zijn als ze niet zoveel blessures had gekend. De Amerikaanse beseft dat ze veel van haar lichaam heeft gevraagd. "Op het fysieke vlak ben ik op een punt gekomen dat het geen zin meer heeft. Ik wil graag nog actief zijn op oudere leeftijd, dus moet ik naar de toekomst kijken."