• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen-voorzitter Timmermans: "Hoop dat men hele stal uitmest"

  Johan Timmermans denkt dat de degradatiestrijd niet correct is verlopen.

  Ook KV Mechelen ontsnapte niet aan het oog van de onderzoekers. Drie bestuursleden werden gisterochtend opgepakt voor verhoor. "Dat verwondert me", zegt voorzitter Johan Timmermans. "Maar dat er iets zat aan te komen, verrast me niet."

  De speurders hebben gisteren 3 bestuursleden van Mechelen meegenomen voor verhoor: hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en financieel directeur Thierry Steemans.

   

  "De gerechtelijke politie heeft inderdaad drie bestuursleden om 6 uur uit hun bed gelicht en meegenomen voor verhoor, maar ik heb er nog altijd geen nieuws van", bevestigt Timmermans. "Ze hebben ook aangeklopt bij KV Mechelen om een aantal administratieve documenten en contracten van spelers in te kijken."

  Timmermans: "Ik had al een tijdje iets in de gaten"

  Johan Timmermans valt niet uit de lucht. "Ik heb al een tijdje iets in de gaten, maar ga daar nu niet veel meer over zeggen. Ik ben wel verrast dat drie bestuursleden van Mechelen werden opgepakt."

   

  "Olivier Somers en Stefaan Vanroy zijn nog maar net aandeelhouder geworden. Die mensen zijn al enkele maanden hard aan het werken en hebben in de winterstop veel initiatieven genomen om de degradatie alsnog te vermijden."

   

  "Thierry Steemans is er al bij van de reddingsactie in 2002-2003. Hij doet al van in het begin de boekhouding, de financiële verrichtingen, de onderhandelingen met makelaars en spelers... Maar iedereen is onschuldig tot hun schuld bewezen is. Ik zou dus niet weten waarom ik mijn vertrouwen in hen zou verliezen."

   

  "De degradatie had al een wrange nasmaak. Ik hoop dus dat men nu heel de stal uitmest. We hebben namelijk nog altijd niet het gevoel dat onze degradatiestrijd correct is verlopen."