Mogi Bayat: makelaar met voet tussen de deur bij de topclubs

  Mogi Bayat

  Voetbalmakelaar Mogi Bayat is vanochtend opgepakt door het federaal parket. Bayat is al enkele jaren de meest invloedrijke makelaar in het Belgische voetballandschap.

  Een portret van voetbalmakelaar Mogi Bayat

  Mogi Bayat rolde in de voetbalwereld via zijn nonkel Abbas Bayat, de voormalige eigenaar van voetbalclub Charleroi. Hij was er een tijdje bestuurder, maar werd in 2010 makelaar na een conflict met Abbas.

   

  Als spelersmakelaar werkte hij zich al snel op tot een van de belangrijkste tussenpersonen bij transfers. De Iraanse Belg behartigt de belangen van zowel spelers als trainers en heeft een voet tussen de deur bij verschillende Belgische topclubs.

   

  Afgelopen zomer was Bayat onder meer betrokken bij de transfer van Thomas Foket van AA Gent naar Reims, Teodorczyk van Anderlecht naar Udinese, Bubaccar Sanneh van Midtjylland naar Anderlecht, Kaveh Rezaei van Charleroi naar Club Brugge en Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes.

   

  "Ik heb de Belgische clubs deze zomer zo'n 40 à 50 miljoen euro opgebracht", vertelde Bayat vorige maand in L'Echo. Het vermogen van Bayat wordt op zo'n 15 miljoen euro geraamd. De voorbije 6 jaar heeft hij ruim 9 miljoen euro winst gemaakt met transfers.

  Bayat poseert altijd gretig met zijn transfers: