• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte over huiszoeking: "Gent is clean, maar kan niet anders dan dat er iets niet pluis is"

  Gent-preses Ivan De Witte stelde uitgerekend vandaag zijn nieuwe trainer voor.

  Bijna alle Belgische clubs kwamen met een summiere reactie op het nieuws van het grootschalige onderzoek naar het Belgische voetbal. Bij AA Gent konden wel een pak vragen gesteld worden, want die club stelde uitgerekend vandaag zijn nieuwe coach voor. Voorzitter Ivan De Witte wikte zijn woorden.

  Het was een bewogen dag voor de Belgische voetbalbestuurder. Tijdens de gesprekken met de Deense nieuwe coach Jess Thorup voerde de politie een huiszoeking uit in een onderzoek naar fiscale fraude en matchfixing in België. "Dat was even schrikken."

   

  "Ik had dit helemaal niet zien aankomen", reageerde De Witte. "En ik moet opletten met wat ik nu allemaal ga zeggen. Ik wil er niet veel over kwijt", waarschuwde hij zichzelf voor hij aan zijn uitleg begon. "De huiszoeking heeft me erg verrast. De onderzoekers gingen erg grondig en minutieus te werk. Ze hebben documenten opgevraagd. Hier moet een aanleiding voor zijn, dat kan niet anders. Er is iets niet pluis. Het parket zal zo'n actie niet instellen zonder dat het daar redenen voor heeft."

   

  "Ik vind dit heel spijtig voor de reputatie van de sector. Anderzijds leven we in een rechtsstaat en moeten we de resoluties van het parket afwachten. Voorbarig nu een uitspraak gaan doen, lijkt me niet aan de orde. Over personen ga ik niets zeggen."

   

  De sterke man is alvast niet bezorgd voor zijn club: "AA Gent heeft een zeer cleane organisatie. Ik ben niet bang. Onze mensen die het parket hebben ontvangen, zeggen dat het zeer correct verlopen is. Wij voelen ons absoluut geen betrokken partij."

   

  In alle miserie ziet hij toch ook een lichtpunt: "Dit kan positief zijn. Wanpraktijken moeten uit het voetbal verbannen worden."

  De Witte: "AA Gent is clean"