• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout Wijsmans: "Ik verwacht dezelfde top vijf als vorig jaar"

  Naast Maaseik en Roeselare verwacht Wijsmans ook veel van Aalst dit jaar.

  Dit weekend wordt het Belgische volleybalseizoen weer afgetrapt. Met Achel erbij zal de competitie weer uit 10 ploegen bestaan. "Maaseik zal opnieuw de te kloppen ploeg worden", voorspelt Wout Wijsmans aan Sporza.

  Wijsmans, die tot augustus nog sportief managerwas bij de club, vindt dat Maaseik over veel mogelijkheden beschikt. "Het team is erop vooruit gegaan en is sterk geworden in de breedte. Ze zijn ook meer uitgebalanceerd dan vorig jaar." 

   

  Traditioneel komt de grootste tegenstand voor Maaseik uit Roeselare. Zal dat nu ook zo zijn? "Emile Rousseaux is vertrokken als coach, dus het wordt afwachten hoe Roeselare het zal doen", zegt Wijsmans. 

   

  Zijn er nog teams waar hijzelf nog naar uitkijkt? "Van Aalst verwacht ik wel veel. Zij hebben gericht aangekocht en hebben volgens mij een zeer degelijke ploeg. Ook Menen en Leuven zullen hun bijdrages leveren. Ik verwacht eigenlijk dezelfde top vijf als die van het voorbije seizoen."

  "Enthousiasme, passie en energie"

  De grootste kwaal die ieder jaar terugkeert, is de uitdaging om de budgetten op orde te krijgen. "Voor alle ploegen, ook de topteams, is het geen sinecure om sponsors te vinden of goede spelers aan te trekken", stelt Wijsmans. "Teams moeten vaak orgineel uit de hoek komen om geld binnen te halen."

   

  Wijsmans is echter wel van oordeel dat de Belgische ploegen het goed doen. "Je hebt de indruk dat alles verbetert, stap per stap weliswaar. Dat komt omdat iedereen veel enthousiasme, passie en energie in zijn job steekt."

  Goede verstandhouding

  Wijsmans, die zijn eerste stappen als volleybalspeler zette bij Maaseik, sloot zijn carrière als speler af bij de club waar het voor hem allemaal begon en werd er in 2016 sportief manager.

   

  In augustus eindigde echter zijn verhaal. "Ik had daar mijn redenen voor, maar we zijn in een goede verstandhouding uit elkaar gegaan", licht Wijsmans toe. Waar is hij nu zoal mee bezig? "Ik ben met wat zaken buiten de volleybalwereld bezig. Er is echter nog niks concreet, dus ik kan er momenteel weinig over zeggen."