• home
 • video
 • pas verschenen

  Schrijvers: "Gaan er alles aan doen om geschiedenis te schrijven"

  Volgens Schrijvers moeten de beloften vol voor de zege gaan in Zweden.

  De jonge Duivels werken toe naar het laatste EK-kwalificatieduel, volgende week dinsdag tegen Zweden. De belofteploeg heeft genoeg aan een punt om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK 2019. "Deze groep is klaar voor de laatste stap richting EK", aldus aanvoerder Siebe Schrijvers.

  De Belgische beloften vertrekken vandaag richting Udine, waar ze donderdag eerst een oefenduel spelen tegen Italië. Nadien volgt de belangrijke wedstrijd tegen Zweden. "Italië wordt een uitdaging. We gaan dit duel voorbereiden met het idee dat het een kwalificatieduel zou kunnen zijn", zegt Schrijvers.

   

  De aanvoerder van de beloften wil koste wat kost het EK van volgend jaar bereiken. "Het EK is iets bijzonders. Deze groep is klaar om de laatste stap te zetten. We gaan niet speculeren op dat ene punt tegen Zweden. We moeten gewoon vol voor de zege gaan."

   

  Als de beloften het EK halen, zullen ze er na 12 jaar afwezigheid weer bij zijn. Dat moet voor extra motivatie zorgen. "Het zou inderdaad mooi zijn als we een stukje geschiedenis zouden kunnen schrijven", stelt Schrijvers.

  Lukebakio: "Dit is een droom die moet uitkomen"

  Ook Dodi Lukebakio beseft dat deze groep voor een belangrijke week staat. "We weten wat ons te doen staat. We moeten gewoon winnen van Zweden. Gelukkig spelen we eerst nog vriendschappelijk tegen Italië, toch een grote ploeg. Die match zal ons extra motivatie en concentratie geven ter voorbereiding op Zweden."

   

  Ook voor Lukebakio is de opdracht duidelijk: de tickets richting het EK moeten na volgende week dinsdag klaar liggen. "Op een EK mogen voetballen is een droom en iedereen in de groep zal er alles aan doen om die  droom te doen uitkomen."

  Bekijk ook de interviews met Wout Faes en Rocky Bushiri: