• home
 • video
 • pas verschenen

  België neemt revanche voor WK-teleurstelling met winst in Nations Cup

  Jos Verlooy in Barcelona.

  Jos Verlooy liet 12 strafpunten noteren op de laatste dag.

  De Belgische jumpingploeg heeft de finale van de Nations Cup gewonnen in Barcelona. Na een sterk seizoen wonnen de Belgen, met Jos Verlooy, Pieter Devos, Nicola Philippaerts en Niels Bruynseels, voor Frankrijk en Ierland. 

  Na een sterk seizoen in de Nations Cup met 2 zeges, 2 derde plaatsen en een 5e plaats, behoorden de Belgen ook in de finale bij de favorieten. Toch begonnen ze na een teleurstellende 11e plaats op de Wereldruiterspelen in september niet zonder vraagtekens aan de wedstrijd in Barcelona.

   

  Maar de Belgen presteerden goed op de slotdag. Niels Bruynseels (Gancia de Muze) zette de toon bij België met een foutloze omloop. Daarna liep het even mis want Pieter Devos (Claire Z) en Jos Verlooy (Caracas) lieten beiden 12 strafpunten noteren.

   

  Nicola Philippaerts startte met veel druk op zijn schouders, maar dat deerde hem niet. Ook hij legde het parcours foutloos af. Door de schrapping van het resultaat van Devos eindigde de Belgen zo op 12 strafpunten. 

   

  Daarmee bleven ze Frankrijk, Ierland, Italië en titelverdediger Nederland voor. Die totaliseerden allemaal 16 strafpunten.

   

  Voor Bruynseels en Philippaerts was er nog een extraatje. Zij reden beiden een nulronde, net als in de openingsproef op vrijdag en kregen op die manier een extra premie van 200.000 euro mee naar huis.

  Bekijk een samenvatting van de Belgische prestatie

  Feest in het Belgische kamp