• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldruiterspelen: "Trots op 4 Belgische medailles"

  De Wereldruiterspelen in Tryon hebben 2 weken lang de paardenliefhebbers begeesterd. De Belgische delegatie veroverde 4 medailles in reining en mennen, maar in de olympische disciplines liep het niet zoals verwacht. Herlees hier nog eens de Belgische prestaties van het officieuze WK.

  Fase per fase

  1. 08 uur 39. Sportief directeur: "Trots op onze medailles". Wendy Laeremans, sportief directeur van de Belgische ruitersportbond, maakt de balans op van 1,5 week Wereldruiterspelen. "We mogen als klein land trots zijn op onze 4 medailles." In het begin was er reiningzilver en -goud met Bernard Fonck. Op de slotdag kwamen er 2 bronzen menmedailles bij.
  2. 08 uur 38. "Triest dat we geen olympisch ticket voor 2020 haalden". "Omgekeerd zijn we een beetje triest dat we in de 3 olympische disciplines (jumping, eventing, dressuur) geen ticket voor Tokio 2020 konden bemachtigen", gaat Laeremans voort. "Maar we konden vaststellen dat we geen verkeerde combinaties selecteerden. We blijven achter de jumpingploeg staan en zijn ervan overtuigd dat ze wél medailles kan pakken op een groot kampioenschap. In de dressuur hebben we genoeg combinaties die gemiddeld mee kunnen met de rest van de wereld, maar hebben we nood aan 1 combinatie die boven de 75 procent kan uitkomen. En in de eventing blijven we teren op de gevestigde waarden van Karin Donckers en Joris Vanspringel, maar moeten we dringend werk maken van de opvolging. De para-olympische disciplines gaven met 4 vierde plaatsen een verhaal van net niet, maar het opent perspectieven.".
  3. 24-09-2018.
  4. 19 uur 55.
  5. 19 uur 45. Blum is eerste vrouwelijke wereldkampioen. De Duitse Simone Blum heeft zich tot wereldkampioen jumping gekroond. De 29-jarige Duitse amazone legde op haar paard Alice bijna een perfect parcours af deze week. Met 3,47 strafpunten hield ze de Zwitsers Martin Fuchs en Steve Guerdat achter zich. Ze is de eerste vrouw die de wereldtitel wint.
  6. 19 uur 45.
  7. 19 uur 42. Philippaerts eindigt als 22e. Nicola Philippaerts wist vooraf dat hij een snelle en foutloze finale moest rijden om nog een mooie ereplaats uit de brand te kunnen slepen. Dat lukte in de eerste ronde, maar in de 2e ronde verzamelde hij 12 strafpunten. Zo werd hij 22e met 22,24 strafpunten in totaal.
  8. 09 uur 50. "We zijn niet gewoon drie menners uit hetzelfde land. We zijn goeie vrienden en we zijn allemaal jonger dan 30.". Glenn Geerts".
  9. 09 uur 49. Belgische menners op plek 2. De Belgische menners hebben een medaille in het vizier op de slotdag. De Belgische ploeg staat momenteel op plaats 2 met 353,80 punten. De Verenigde Staten staan wel afgetekend aan de leiding (338,98 punten). Ook individueel doen de Belgen het goed. Edouard Simonet staat op de derde plaats na de dressuur en de marathon. Glenn Geerts is 7e. .
  10. 23-09-2018.